BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,78
ALTIN 2.418,40
HABER /  DÜNYA

Dershaneciler salonu terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, İstanbul ve Trakya’da faaliyet gösteren dershane temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda yaşan...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, İstanbul ve Trakya’da faaliyet gösteren dershane temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda yaşanan tartışma üzerine dershane temsilcileri salonu terk etti.
MEB yetkilileri, "Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Merkezleri İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı" kapsamında İstanbul ve Trakya bölgesi dershane temsilcileri ile İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde bir araya geldi. Toplantıya; Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve Bakanlık Müşaviri Malik Türedi’nin yanı sıra birçok dershane temsilcisi katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, “Bugün burada eğitimcilere yaraşır şekilde toplantının devam edeceğini, toplantıdan beklediğimiz faydanın elde edileceğini ümit ediyorum” dedi.
Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaşanan protestoları hatırlatan Büyük, “Madem ki geldik bu salonu doldurduk, uzun yolculuktan sonra geldiniz, zahmet ettiniz, masraf ettiniz, o halde geliş maksadını da hasıl ettirelim. Toplantı bir eğitim öğretim binasında gerçekleşiyor. Siz de eğitimcisiniz, paydaşımızsınız, aynı hedefe birlikte koştuk. Diğer illerde yaşanan şeyin burada olmayacağını düşünüyorum çünkü burası bir okul. Burada oluşacak bir olumsuzluk hem öğrencilerimize yansıyacak hem de bütün ülkeye yansıyacak. Okul olması hasebiyle daha dikkatli olunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Büyük’ün konuşması ardından Marmaralı dershaneciler adına konuşan Birey Dershanesi Müdürü İsmet Kaldırım, "Arkadaşlarımızın haklı tepkilerini ortaya koymalarının çirkin bir davranış gibi yansımasını kesinlikle kabul etmiyorum. Sektör muhatap olarak alınmamış. İkna etmeye çalışmış ve arkadaşlar da tepkilerini ortaya koymuşlardır. Biz dönüşümü değil, mevcut yapımızı devam ettirmeyi tartışmak istiyoruz. Onun haricindeki fikirlere karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Siz bu yönde tartışma sürdürecekseniz biz burada olmayacağız” diye konuştu.
Büyük de, “Biz daha açılış konuşması bile yapmadan arkadaşımıza söz vermemiz toplantının amacına uygundur. Biz daha usulen açılış konuşması bile yapmadık. Toplantının sonuna kadar böyle devam edecek. Konuşmamda birini suçlama gibi bir şey olmadı. Bugün burada toplanmamızın maksadı, paydaş olarak sizi dinlemek. Bilgi kirliliğine de neden olan sizden öneri, düşünce ve tavsiye alarak bakanlığa dönmüş olmak. Umut ediyorum ki bu toplantı İstanbul olmasıyla eğitim camiasına yakışır bir şekilde olacaktır. Biz elbette sizin dertlerinizi sıkıntılarınızı, belki sesinizi yükseltmeniz katıldığımız bütün toplantılarda inanın normaldir çünkü bir sürecin içerisindeyiz diye bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tekrar söz alan İsmet Kaldırım’ın, “Dönüşüm olacak, bunu nasıl yapalım, noktasında konuşacaksanız biz bu konuya kapalıyız. Biz mevcut yapımızı devam etmek istiyoruz” demesinin ardından dershane temsilcilerinin büyük bir bölümü salonu terk etti.
(İHA)