BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Derbiye 2 bin 569 polis

Gözler derbi maçına çevrildi. Taraflar İstanbul Valiliği'nde alınan güvenlik önlemlerini tartıştı.

Abone ol

Ligde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak derbi maç öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Fatih Gökşen ve Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyesi Ömer Temelli katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, maçta toplam 2 bin 569 güvenlik mensubunun görev yapacağını ve Galatasaray Kulübü'nün de 250 özel güvenlik görevlisini çalıştıracağını söyledi. Güngör, müsabakaya ait bileti olmayan hiçbir şahsın stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacağını belirterek, ''Stat dışında karaborsa ve elden bilet satışına izin verilmeyecek. Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek'' dedi.

Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak maçtaki tüm tedbirlerin saat 13.00'ten itibaren alınacağını kaydeden Güngör, şöyle konuştu: ''Misafir seyirci organizasyonu olmadığından stat kapıları saat 14.00'ten itibaren açılacak. Stadın kapasitesi 23 bin 257 olup, kapasitenin yüzde 5'i olan bin 162 kişilik bölüm Fenerbahçe seyircisine verilecek. Fenerbahçe taraftarlarına eski açık tribünün maraton tarafındaki yer ayrılacak. Sarı-lacivertli takımın taraftarlarına ayrılan biletler bugün saat 14.00'ten itibaren satışa çıkacak.''

Karşılaşma nedeniyle protokol tribününde kendilerine ismen davetiye verilen kişilerin bu davetiyeleri başkasına devredemeyeceğini ifade eden vali yardımcısı, ''Fenerbahçe seyircisinin en geç saat 17.30'da stada gelmelerini ve yerlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Müsabaka nedeniyle Anadolu ve Avrupa yakalarındaki iskelelerde yoğun güvenlik önlemleri alınacak ve toplu gidişe hiçbir şekilde izin verilmeyecek'' diye konuştu.