BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gazzede 4 günün bilançosu

Gazze Şeridi'nde 4 gündür süren çatışmaların toplam bilançosu 47 olarak açıklandı...

Abone ol

Gazze Şeridi'nde 4 gündür El Fetih ve Hamas güvenlik güçleriyle bu grupların militanları arasındaki kanlı çatışmaların toplam bilançosu 47 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Acil Yardım Genel Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, çatışmalarda 28'inin durumu oldukça ağır 210 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.

Dr. Hasaneyn'in verdiği bilgiye göre, ölenlerin 5'i, İsrail'in dün yeniden başlattığı Refah ve Gazze'ye yönelen hava saldırılarında hayatını kaybetti.

Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları militanlarının, Karni geçiş noktası yakınlarında, Filistin ulusal güvenlik güçlerinin kampına yaptığı baskında yaralanan ve İsrail'de bir hastaneye aktarılan Filistinli askerin de hastanede öldüğü kaydedildi.

Akşam saatlerinde, daha önce kaçırılan 3 asker de kendilerini kaçıranlarca vurularak yaralanmış halde bulundu.

Hamas'ın dün gece tek taraflı ateşkes çağrısının, El Fetih tarafından da kabul edilmesiyle saat 20.00'de silahların susacağının belirtilmesine rağmen, yine de çatışmalar durmadı. Gece ve sabah da devam eden çatışmalarda, taraflardan 5 kişi öldü. Çatışmalara rağmen, Gazze'nin bugün nispeten daha sakin bir güne başladığı belirtildi.