BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

DSP 20 vekile kilitlendi

DSP Meclis'te grup kuracak kadar milletvekili istiyor. CHP ise yanaşmıyor. DSP'li Tan'ın sitemi var.

Abone ol

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, seçimde iş birliğinin listeleri birlikte hazırlamak anlamına geldiğini belirterek, ''Kardeş parti lafının arkasının doldurmanın yolu budur'' dedi. Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş birliği sürecinin sayıya kilitlenmiş gibi gösterilmesinin konuya farklı boyuttan bakılmasından kaynaklandığını ifade etti.

Tan, şöyle devam etti: ''Bir partinin varlığını kabul ettikten sonra bunun en doğal devamı mecliste bir tüzel kişilik olarak yer almasıdır. Bunun yolu da grup kurmaktan geçer. Bir tüzel kişiliği tanıyorsanız bunun devamından da yana olmalısınız. Seçimde iş birliği demek için listeleri birlikte hazırlamak lazım. Kardeş parti lafının arkasını doldurmanın yolu budur.''

Tan, bugün DSP Başkanlar Kurulu toplantısının olacağını belirterek, ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yüz yüze ya da telefonla bir görüşme gerçekleştirilebileceğini bildirdi. Bir gazetecinin ''20 milletvekili olmazsa olmazınız mı'' sorusuna Tan, ''Olmazsa olmaz değil, ama siyaset olmazı oldurma işidir. Oldurmaya çalışıyoruz'' yanıtını verdi.