BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Danıştay saldırısı kara bir leke

Danıştay saldırısının birinci yıldönümünde, Danıştay'da tören düzenlendi. Saldırı "kara bir leke" olarak adlandırıldı.

Abone ol

 ''Danıştay'a Yapılan Menfur Saldırının Yıldönümü ve Yargı Şehidi Mustafa
Yücel Özbilgin'i Anma Günü'' dolayısıyla Danıştay'da tören düzenlendi.
    
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan
törende, daha sonra ''Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin'' konulu slayt
gösterisi sunuldu. Gösteride, Özbilgin'in gençlik yılları, valilik görevinde
bulunduğu dönem ve Danıştay üyeliği dönemine ilişkin fotoğraf karelerinin yanı sıra, saldırıdan sonra Danıştay'ın önü ve Anıtkabir'deki törenlere ilişkin
fotoğraflar yer aldı.
    
''KARA BİR LEKE''
     
Törende, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Danıştay Başkanı Çörtoğlu'na gönderdiği mesaj okundu.
    
Cumhurbaşkanı Sezer'in mesajı şöyle:''Hain bir saldırı sonucu geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i anma törenine çağrınız için teşekkür ediyorum. Başkan ve 3 üyenin de yaralanmasına yol açan çirkin saldırı, Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.
  
Laik Cumhuriyetimizi hedef alan saldırı Atatürk'e, ilke ve devrimlerine,
Cumhuriyet'e gönülden bağlı Türk ulusunca lanetlenmiş, değerli hukuk insanımız Mustafa Yücel Özbilgin, yurttaşlarımızın gönlünde saygın yer edinmiştir. Cumhuriyet'in temel değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, hukukun üstünlüğünü ve çağdaşlığı içine sindiremeyenlere karşı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta duracaktır.
    
Türkiye Cumhuriyeti'ne ve kurumlarına yönelen tehditler ve saldırılar ulusumuzu ve devletimizi yıldıramayacak, çağdaş Türkiye'yi kimse yolundan
döndüremeyecektir. Türk ulusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmaz kurumları, ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere hak ettikleri yanıtı verecektir.
    
Hepimize acı veren bu üzüntülü yıl dönümünde Mustafa Yücel Özbilgin'i saygı ve rahmetle anıyor, ailesine, size ve çalışma arkadaşlarına içten üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi yineliyor, esenlikler diliyorum.''

"HEDEF TÜRKİYE CUMHURİYETİ"

Törende konuşan Danıştay BaşkanıSumru Çörtoğlu, yargıya yönelik her türlü saldırının kamu düzeninin bütününe yönelik olduğuna işaret eden Çörtoğlu:  "Bu nedenle Danıştay'a yapılan menfur saldırının hedefi Türkiye Cumhuriyeti
ve Türk Ulusu'dur. Bu olay cumhuriyetle barışık olmayan, laik devlet düzenini özümsemeyen ve ülkemizin temel kurum ve kuruluşlarını hedef alan zihniyete karşı her zaman dikkatli olunması gerektiğini en acı şekilde bize hatırlatmıştır.
    
Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti
varlığına kast edenlere hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Hukukun üstünlüğünü devlet hayatının her alanında hakim kılmayı hedefleyen Danıştay'da 17 Mayıs 2006 tarihinde mensubu Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i bu uğurda şehit vermiştir.
    
Laik cumhuriyeti tüm kazanımlarıyla yaşatmayı, hukuku yaşamın her alanında
üstün kılmayı amaç edinen Danıştay için 17 Mayıs asla unutulmayacak bir gündür.''
    
Yargının Türk Milleti adına karar veren, bağımsız, tarafsız ve anayasal bir
kurum olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli temellerinden biri olduğunu
vurgulayan Çörtoğlu, ''Adalet dağıtma görevini Anayasa'ya, yasaya, hukuka ve vicdani kanaatlerine göre yerine getiren mensuplarımıza yönelik bu saldırı hedef ve irademizde en ufak bir değişikliğe yol açmamıştır. Bilakis üstlendikleri görevin önemi ve yüceliğinin bilincinde olan mensuplarımız bugün dünden daha kararlı ve azimli olarak adaletin tesisi için çalışmaktadırlar'' diye konuştu.