BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Derbi sansürüne sert tepkiler

Vali Güler'in üç büyükleri birbirleriyle oynayacakları derbi maçlara, rakip takım taraftarlarının alınmayacağı açıklaması tepkilere neden oldu. İşte o tepkiler...

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler üç büyüklerin birbirleriyle oynayacakları maçlara, rakip takım taraftarlarının alınmayacağını açıkladı. Alınan karara taraftarların tepkisi büyürken taraftar forumlarında yer alan 'gerekirse zorla gireriz' mesajları dikkat çekiyor. Taraftar dernekleri ve tribün liderleri ise daha sakin.

Hiçbir taraftar bu yasağı kabul etmez

* Ömer Parıldar (Galatasaray Taraftar Dernekleri Federasyonu Başkam): Üç büyüklerin birbirleri ile oynayacakları maçlara rakip takımın alınmayacağı yönündeki karar yanlıştır. Hiçbir taraftar böyle bir durumu kabul edemez. İşin içine güvenlik konusu girince katılmamak elde değil ama neden yeterli güvenlik önlemi alınamıyor. Taraftar mı, kulüpler mi, kolluk kuvvetleri mi suçlu? Osmanlı'da eğitim bakanlarından biri 'Okullar olmasaydı maarifi ne güzel yönetirdim' demiş ya, alınan karar da buna benziyor. Yaşananlar bu zamana yakışmıyor. Çok büyük bir ayıp. Ben 58 yaşındayım. Gençliğimizde, derbi maçlarını rakip takımın taraftarlarıyla yan yana seyrederdik. Gol atınca dalgamızı da geçerdik ama maç sonunda kucaklaşıp ayrılırdık. Şimdi taraftarların stad dışında bile birbirlerini görmeye tahammülleri yok. Bunun altında yatan en önemli sebep eğitimsizlik. Stada maç seyretmek için değil, kavga edip deşarj olmak için gelen insanlar var maalesef.

Bir insan olarak utanç duyuyorum

* Alen Markaryan (Beşiktaş Tribün Lideri): Bir tribün lideri olarak mutlu oldum. Derbi maçlar oynanırken kulüpler karşı takıma 40 bin kişilik statta bin kişilik yer ayırıyor. Bu nedenle maçın 15 gün öncesinde problemler başlıyordu. Kendi açımızdan bakarsak bilet tartışmasından kurtulduk. Biz Beşiktaş taraftarı olarak derbi maçlar için 'ya hiç taraftar almayın ya da yarı yarıya alın' diyorduk. Valilik taraftar almama kararı verdi. Gönül isterdi ki yarı yarıya olsun. Ancak olaya tribün lideri değil de insan olarak bakarsam mutsuz oluyorum. Yaşanan olaylardan utanç duyuyorum. Bu zamanda insanların elinden özgürlüklerinin alınması hoş değil. Kararda kısa bir süre önce bir maçta yaşanan vurulma olayının da etkisi büyük. Ama bu olayı tribün terörü olarak lanse etmek yanlış. Terör insanın beynindedir. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı spor yazarlarının üzerimize geliyordu. Bu kararla aldırılardan da kurtulduk.

Bu karar tribün keyfini bitirir

* Genç Fenerbahçeliler: Alınan bu kararla tribünleri bitirmeye çalışıyorlar. Bundan 2-3 sene önce de böyle bir karar alınmıştı. Daha sonra bu karardan vazgeçilmişti. Son karardan da vazgeçilmesini bekleyeceğiz. Ama devletin aldığı karara saygılıyız. Maça gitmeyin diyorlarsa gitmeyiz. Herhangi bir taşkınlık olmaz. Everton maçında yaşanan üzücü olayla ilgili bilgimiz yok. Olayı medyadan öğrendik. Bu tür olayları Fenerbahçe tribünlerine maletmemek gerekir. Biz her türlü şiddete karşıyız.

Kaynak: www.vatanim.com.tr