BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  SAĞLIK

Depresyon nasıl oluşur en çok kimlerde görülür?

Depresyonda olduğumuzu nasıl anlarız? Depresyon en çok hangi yaş gruplarında görülür? En çok kadınlar mı erkekler mi depresyona girer?

Abone ol

Neden depresyondayım sorusu gün içinde milyonlarca kişi tarafından sorulmaktadır. Peki depresyon neden oluşur biliyor muyuz?

Depresyon en çok kimlerde görülür? Depresyon erkeklerde mi kadınlarda mı daha fazla görülür? sorularını Psikolog Merve Pehlivan cevapla.tv'ye yanıtladı:

"KADINLAR YARDIM ÇAĞRISINA AÇIKLAR AMA ERKEKLER..."

"Kadınlarda, erkeklerden daha fazla depresyon görülmesine rağmen kadınlar yardım çağrısına daha açıklardır. Erkeklerde depresyon daha az görünmesine rağmen, erkekler yardım çağrısına açık olmadıkları için intihar eğilimi daha fazladır. Gençlerde depresyon, üzüntü, stres yerine sinirlilik hali, agresifliğin hat safhada olması, kendilerini anlatamamalarından üzüntülerini neden olduğunu ve neden kaynaklandığını bilmedikleri için çok ciddi bir şekilde gerginlik olarak dışarıya yansıyabilir.

YAŞLILARDA DEPRESYONUN EN BÜYÜK NEDENİ: ÖLÜM!

Yaşlılarda ise depresyon sebeplerinden en büyüğü, bir yakınını kaybetmeleri, çok önem verdikleri birinin ölmesi ya da herhangi bir hastalık yüzünden artık farklı bir insana bağlı olarak yaşamak zorunda kalmaları olabilir."