BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

Depremin acısı unutulmadı

17 Ağustos 1999’da yaşanan ve binlerce kişinin öldüğü depremin üzerinden dokuz sene geçti. Ama acısı yüreklerden silenemedi.

Abone ol

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 9. yıldönümünde yüzlerce depremzede depremin olduğu 03.02'de sokaklara döküldü.

Depreminin yıl dönümü Düzce'de anıldı. Depremzedeler Derneği Başkanı Av. Ayşegül Şenol Can, depremi unutmadıkları, unutturmayacaklarını söyledi.

17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminin meydana geldiği saat 03.02'de Düzce'de Anıtpark'ta Düzce Depremzedeler Derneği ve depremi unutmayanlar bir araya geldiler. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde alanda bulunan vatandaşlar saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Depremzedeler Dernek Başkanı Av. Can, depremi unutmadıklarını belirterek "Bugün olduğu gibi her yıl depremin yıldönümünde burada olacağız. Çünkü bu depremin geride bıraktığı izler silinmeyecek. Bizler depremin en yakın tanıklarıyız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutturmamanın altındaki en önemli neden depreme karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınması için bu duyarlılığı göstermeye çalışıyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir yerde yaşamak istiyoruz" dedi.

BAZI VATANDAŞLAR AĞLADI 

Konuşmalar sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmanın ardından vatandaşlar alandan dağıldılar.

Büyük depremin üzerinden 9 sene geçmesine rağmen o anı unutamayan Kocaeli Depremzedeler Derneği üyeleri ve Kocaeli'li yüzlerce vatandaş gece yarısı 02.00'da Merkez Bankası önünde toplantı. Ellerinde taşıdıkları, "Unutmadık, unutmayacağız" ve "Geleceğin beton mezarlığına hayır" pankartlarıyla yürüyüşe geçen depremzedeler, "İzmit'li uyuma depremi unutma. Depremi unutma, unutturma" sloganları attı. Ellerinde meşaleler taşıyarak yürüyen gruba Çevik Kuvvet ekipleride eşlik etti.

Anıt parka gelen yüzlerce depremzede burada deprem fotoğraflarından oluşan slayt gösterisini izledi. Deprem anıtı önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar zaman zaman duygusal anlar yaşadı.