BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

PKKlı teröristler akü çaldı

Tunceli'de dün akşam yol kesen PKK’lı teröristler durdukları kamyonun aküsünü gasp edip kaçtı.

Abone ol

Tunceli’nin Pülümür İlçesi yakınlarında dün akşam yol kesen PKK’lı teröristler durdukları araçtakilere örgüt propagandası yaparak bir kamyonun aküsünü gasp edip kaçtı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı.

PKK’lı teröristler dün akşam saatlerinde Pümülür İlçesi’nin Ağaşenliği Köyü yakınlarında karayolunu kesip, yoldan geçen araçların durdurdu. Araçlardaki yolculara örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra bir kamyonun aküsünü silah zoruya alarak ormanlık alana kaçtı. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesinin ardından Palpayam Jandarma Karakolu’ndaki askerler bölgede güvenlik önlemleri alarak, stratejik bölgelere özel timler yerleştirildi. Güvenlik güçleri, PKK’lıların telsiz konuşmaları için araç aküsünü gasp ettiklerini belirleyip, gece yarısı konuşmalarını dinlemeye aldı.

Yaklaşık 20 kişi oldukları ve aralarında Tunceli bölgesindeki üst düzey PKK’lıların da bulunduğu teröristlerin yerlerinin tespit edilmesinin ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorksy helikopterlerle bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timi indirildi.
Ormanlık alanlar ve derin vadilerde saklandıkları belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonların sürdüğü bildirildi.