BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  MAGAZİN

Deprem oyununda şok gelişme!

1999'daki Marmara depremi anısına sahnelenecek 'Orada Kimse Var mı?' adlı oyunda şok gelişme.

Abone ol

1999'daki Marmara depremi anısına sahnelenecek 'Orada Kimse Var mı?' adlı oyunda şok gelişme. Afişte ismi yer alan manken Eylem Şenkal 'Oyundan haberim yok. İsimlerimiz kullanılmış' dedi.

17 Ağustos 1999'da 17 bin 500 kişinin yaşamanın yitirdiği Marmara depremi bir dizi etkinlikle anılıyor. Bunlardan biri 'Deprem Dede' lakaplı Prof. Ahmet Mete Işıkara'nın danışmanlığında sahneye konulacak 'Orada Kimse Var mı?' adlı tiyatro oyunu.

Senaryosunu Harun Acar'ın yazdığı, Arzu Yanardağ, Eylem Şenkal, Sarp Leventoğlu gibi isimlerin rol aldığı, Mahalle Afet Gönülleri'nin (MAG) desteğiyle izleyiciyle buluşmaya hazırlanan oyunda sahnelenmesine bir gün kala 'deprem' gibi bir gelişme yaşandı.

Afişlere fotoğrafları basılan Arzu Yanardağ, Eylem Şenkal ve Sarp Leventoğlu'nun böyle bir oyundan haberleri olmadığı ortaya çıktı. Arzu Yanardağ, 'Oyundan perşembe günü haberim oldu. 'Bana son dakika projeleri getirmeyin' deyip reddettim şeklinde bir açıklama yaparken, Eylem Şenkal da 'Oyundan haberim yok. Bir sahtekarlık var ortada. İsimlerimizi kullanarak, TOKİ'den 50 bin TL para alınmış' dedi.

ONLARA İHTİYAÇ YOK

'Orada Kimse Var mı?'nın proje yönetmeni Müşerref İdikurt ise şöyle konuştu: Seyirciler, bir tiyatro sahnesinde ilk kez binaların yıkılışını izleyecek. TOKİ'nin oyuna sponsoru olması için Eylem Şenkal gibi isimlere ihtiyaç yok. Depremi şahsen yaşadım bu oyunu ablam ve eniştem anısına oradaki tüm dostlarımız için yaptık.