BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Deprem İstanbulluları sokağa döktü

Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem korkuttu. İstanbul'da da hissedilen deprem sokağa döktü.

Abone ol

Marmara Denizi'nde dün akşam saatlerinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kocaeli'nde de hissedilen deprem, özellikle İstanbul'da büyük paniğe neden olurken, bölgede beklenen büyük deprem tartışmalarını da tetiklemiş oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, dün saat 20.49'da meydana gelen deprem Marmara Denizi'nde 40.8237 enleminde ve 28.1382 boylamında gerçekleşti. 

İstanbul'da da hissedilen deprem kısa süreli de olsa paniğe neden oldu.
Özellikle sahile yakın kesimlerde çok sayıda kişi depremle sokaklara dökülürken, kısa süreli panik yaşandı.

DEPREM KOCAELİ'NDE DE HİSSEDİLDİ

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli genelinde hissedildi.

5 saniye süren deprem, Kocaeli'nin tüm ilçelerinde hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar evlerinden dışarı çıkmadı fakat pencerelere çıktıkları görüldü. Depremin daha çok Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde

DEPREM DEDE
KONUŞTU

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da, depremi şu sözlerle değerlendirdi:

 "Bunlar Marmara'da olan olağan depremlerdir. Bu depremin öncü olup olmadığını bilmek şu an için imkansızdır. Eğer böyle bir yorumda bulşunanlar varsa bu depremin ne zaman olacağını da söylemek zorundadır. Ama şu anki olanaklarla bunu bilmek imkansızdır."

hissedildiği öğrenildi.

Deprem nedeniyle Kocaeli'de herhangi bir hasarın yaşanmadığı öğrenildi.

MARMARA BİR AYDA 19 KEZ SALLANDI

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Marmara Denizi'nde eylül ayında çok hafif şiddetli 19 deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, eylül ayında kaydedilen depremlerin merkez üssü, Tekirdağ, Gemlik Körfezi, Marmaraereğlisi, Güzelköy, Erdek ve Marmara Denizi açıkları olarak belirlendi.

Marmara Denizi açıklarında 2.3, 2.5, 2.6, 2.7 şiddetlerinde 12 deprem meydana geldiği saptanırken, Güzelköy açıklarında 2.5, Marmaraereğlisi açıklarında 3.0, Gemlik Körfezi'nde 2.6 ve 3.1, Tekirdağ'da 2.7, Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'nde 2.7 ve Erdek açıklarında da 2.7 olmak üzere çok hafif şiddetli toplam 19 deprem kayda geçti.

KANDİLLİ: BÖLGEDE 2 AYDA BİR OLUYOR

Kandilli Rasathanesi müdürü Mustafa Erdik, akşam Marmara Denizi'nde 4,4 büyüklükteki depremin İstanbula 60 kilometre uzaklıkta meydana geldiğini söyledi.

Erdik, bölgede her 2 ayda bir bu büyüklükte deprem meydana geldiğini, bugünkü depremin normal bir olay olduğunu ifade etti. Erdik, depremin bu sefer daha fazla hissedilmesinin, akşam meydana gelmesi ve vatandaşın evde olmasından kaynaklandığını ifade etti.

PROF. ERCAN KONUŞTU: DEPREMİN MERKEZİ
BÜYÜK DEPREMİN BEKLENDİĞİ YER!

AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Prof. Dr. Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde meydana gelen depremin 7,7 km derinlikteki granit katmanı içinde olduğunu açıkladı. Ercan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Marmara'da meydana gelen depremin büyük depremin beklendiği koordinatlarında olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

"3 Ekim 2010, 20.49'de Marmara Denizinin kuzeyinde M=4,4 büyüklüğünde, küçük boyutta,  bir deprem oldu. Depremin yeri Silivri Koyunda Kuzey Anadolu Kırığı ile Mudanya- Çorlu- Edirne kırıklarının kesim yerinde 7,7 km derinlikteki granit katmanı içinde oldu. Bu deprem ocağı ileride 7,0 ile 7,2 büyüklüğü arasında deprem beklediğim yer ile aşağı yukarı çakışmaktadır. Beklenen Silivri-Marmara Ereğlisi büyük depreminin olası ocağı tam bu konumda olacaktır. Bu deprem bu bölgenin gerilmekte olduğunu göstermektedir."

"BÜYÜK DEPREME KADAR BUNLAR OLACAK"

BİR ARTÇI SARSINTI DAHA OLDU!

Marmara Denizi'nde dün 20.49'da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından, bir adet artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi. Büyüklüğü 2.5 olan ''çok hafif şiddette'' bir artçı deprem meydana geldiği, bölgenin birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer aldığı, ancak bu büyüklükteki bir depremin hasara ve can kaybına neden olmasının beklenmediği kaydedildi.

Depremin öncü olduğunu düşünmediğini söyleyen Ercan, yaşanan bu tür depremlerin gelecek depremin yorumlanmasında önemli olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Kuzey Marmara'da ana deprem oluncaya dek M=4,0 ile 5,7'e varan gerginlik boşalmalarını göreceğiz. Bu gün olan deprem onlardan bir tanesidir. Büyük depremi oluşturacak gerginliğin henüz birikmediği kanısındayım. Ercan, büyük deprem oluncaya kadar bu tür depremlerin yaşanacağını da sözlerine ekledi."

"DEPREM ÖCALAN'I DA VURDU" HABERİ İÇİN TIKLAYIN!