BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Deprem benzin istasyonunu patlattı

Muş'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem kentte en büyük hasarı bu benzin istasyonuna verdi.

Abone ol

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Sultanlı köyünde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki bir akaryakıt istasyonunda patlama yaşandı.

Muş- Bitlis karayolu üzerindeki Şekerfabrikası yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada Ömer Özay isimli bir çalışan ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ömer Özay tedavi altına alındı. Vücudunda yanıklar oluşan Özay'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Olay yerine çağrılan Muş Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü akaryakıt istasyonunda söndürme çalışmasına başlarken, jandarma ekipleri de yeni bir patlamaya karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Akaryakıt istasyonu sahibi Cezmi Özay, depremle birlikte patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Depoya giden borularda patlama meydana geldi. Bir anda ortalığı alevler kapladı. Bu sırada işyerinde çalışan yeğenim yaralandı. İşyerinde de maddi hasar meydana geldi. Yangın hala söndürülemedi" dedi.