BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li Canikli'den itiraf gibi savunma

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Milli Eğitim Komisyonu'ndaki kavgaya ilişkin yaptığı bu açıklamayla yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benziyor.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''TBMM faaliyetlerini sürdürmelidir, sürdürecektir. Bunu engellemeye yönelik hukuk dışı herhangi bir yöntemin de hoş görülmesi mümkün değil. Meclis'in faaliyetlerini sürdürmesi için ne gerekiyorsa o yapılacaktır'' dedi.

Bu açıklamalarının ardından Milli Eğitim Komisyonu'nda AK Parti'li vekillerin komisyon salonunu doldurmasını ise ilginç sözlerle savundu:

"Bizim Pazar günü yaptığımız, CHP'nin 5 gün boyunca yaptığıydı aslında."

Canikli, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda teklifin görüşmelerinde yaşananlara değinerek, şöyle konuştu:

''Oradaki esas sıkıntı; muhalefetin, özellikle CHP'nin İçtüzük'te verilmeyen imkanları ve yöntemleri kullanarak teklifin görüşmelerini engellemesi ve Komisyondan çıkartmamaya çalışmasıydı. Bunu yaparken de yasadışı, illegal yöntemler kullandı CHP. Başkanlık Divanı'nın aldığı kararları uygulatamaz hale geldi, cebir ve şiddet kullanarak... Buna rağmen yine de inanılmaz bir hoşgörü ortamı sağlandı, tolerans ortaya konuldu. CHP, bunu acziyet olarak algıladı. Cebir kullanarak teklifin görüşmelerinin tamamlanamayacağı kanaati edindi. Böyle bir şeyin kabul edilmesi mümkün değil. Bizim Pazar günü yaptığımız, CHP'nin 5 gün boyunca yaptığıydı aslında.

İŞGAL ETMEK...

CHP 5 gün boyunca milletvekillerini Komisyon'a getirtti, üyelerin yüzde 90'ı CHP'liydi. Biz bunu sadece Pazar günü yaptık, arkadaşlarımız erkenden geldi. Onların ifadesiyle, 'işgal etmek...' 5 gün boyunca CHP'lileri, Kılıçdaroğlu'nun bizzat talimatı ve milletvekillerini yönlendirmesiyle yapıldı. Biz bunu sadece bir gün, Pazar günü yaptık. CHP'li üyelerin ve grup başkanvekillerinin yer bulması imkanı sağlandı. Bize ise sağlanmamıştı bu imkan. Şiddet kullanarak yasadışı yöntemlerle Komisyon çalışmalarının engellenmesine gözyumulması mümkün değildi, nitekim onun da gereği yapıldı.

YASA DIŞI YÖNTEMLE ORTADAN KALDIRILDI

Sonuç itibarıyla yasadışı yöntem, tamamen normal yöntemlerle ortadan kaldırıldı. Komisyon'un çalışmasının önü açıldı, Başkanlık Divanı, baskı altında görev yapamaz halden kurtarıldı. Yapılan budur, başka bir şey değil. CHP, kamuoyunu yanıltıcı söylem içine girdi. Ortaya çıkan görüntüler, bunun böyle olmadığını gösterdi. Biz yarın Genel Kurul'da başlayacak görüşmelerde Komisyon'da yaşanan ve hepimizi, kamuoyunu rahatsız eden görüntülerin yaşanmamasını umut ediyoruz, bekliyoruz.''