BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.427,86
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Kara kış geri dönüyor

Yeni günde hava nasıl olacak? Güneşli hava yerini yağmura mı bırakacak? İşte beklenenler...

Abone ol

Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı 10 derece birden azalacak

Türkiye, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı tüm yurtta Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle hissedilir derecede azalacak.

Tahminlere göre, bugün öğleden sonra iç kesimlerde görülecek mevzi sağanağa ilave akşam saatlerinden itibaren Karadeniz Bölgesi de yağışlı geçecek.

Yağışlar genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesiminin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Yarın, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek.

Yağışlar, genellikle yağmur, Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde gerçekleşecek.

Yurdu etkileyen soğuk ve yağışlı hava kütlesi, 28 Mart Çarşamba Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesiminde (Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde) etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Öte yandan; 28 Mart'ta yurdun kuzeybatı kesimlerinin Marmara, Kuzey ve iç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölümü Balkanlar üzerinden gelen yeni yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Kütahya'nın yüksek kesimleri ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığının, yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ile 10 derece azalacağı, 28 Mart'ta önemli bir değişikliğin olmayacağı, 29 Mart Perşembe gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI: Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra batı ve güney kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Bilecik, Sakarya, Bursa (Yenişehir) çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazartesi) parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel saganak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu, Karaman, Niğde, Çankırı ile Konya' nın güney ve batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, yarın (Pazartesi) parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Orta Karadeniz kesimi ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazartesi) güney kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Bingöl, Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmnur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazartesi) kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa' nın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.