BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Denktaş'ın ruhuna 10 bin çorba

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın cenaze töreni sırasında 10 bin kişi çorba içecek.

Abone ol

Lefkoşa Türk Belediyesi, Din İşleri Başkanlığı ve Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu işbirliğindeki uygulama çerçevesinde KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın cenaze töreni sırasında 10 bin kişi çorba içecek.

Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğulları yaptığı açıklamada, "Çorba çeşmelerinden ilk olarak, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ruhuna ithafen cenaze töreni esnasında 10 bin kişiye çorba ikramında bulunacağız" dedi.

Bulutoğulları, cenazeye yoğun katılım beklendiğine ve özellikle Türkiye'den çok sayıda misafirin geleceğine dikkat çekerek, "Sabah 07.30'dan itibaren insanlarımız çorba ikramımızdan alabilecekler kalabalığın önlenmesi için belediyemizin halkla ilişkiler birimi tüm gün hizmet verecektir" ifadelerini kullandı.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay da proje ile Lefkoşa sınırlarında halkın ve özellikle de öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlere "Çorba Çeşmeleri" konulmasının amaçlandığını kaydetti.

Atalay, "Girne kapısında merhum Cumhurbaşkanımızın ruhlarına bağışlanmak üzere tören esnasında görevli asker, emniyet güçleri ve basın mensuplarının yanı sıra 10 bin kişiye çorba ikramı yapılacaktır" dedi.

Atalay, bu projeyi bütün yıla yaymak istediklerini ve günlük 1000 kişinin bu çorba ikramından istifade edeceğini bildirdi.