BIST 10.952
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.503,74
HABER /  GÜNCEL

Denizden cephane çıktı

Yine bir ihbar geldi. Ancak bu kez mühimmatın denizin dibinde olduğu söyleniyordu. İhbar gerçek çıktı.

Abone ol

Beykoz Çubuklu İskelesi açıklarında çok sayıda mühimmat bulundu. El bombaları ve mermiler Deniz Polisi tarafından çıkarıldı.

Gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri ile Deniz Polisleri sahilde arama yaptı. Sabah saatlerinde başlayan arama öğlene doğru sonuç verdi.  Emniyet güçleri Beykoz Çubuklu'da denizden çok sayıda mühimmat çıkardı.

İki dalgıç polis sahilden sadece bir iki metre açıkta insan boyunu geçmeyen derinlikte yaptıkları aramada el bombaları, sis bombaları, patlayıcı maddeler, uzun namlulu silahlara ait yüzlerce mermi buldu.

BOMBA, MERMİ VE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT

Edinilen bilgilere göre gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Beykoz Çubuklu'ya geldi. Güvenlik şeridi çeken polis hazırlıklarını tamamladıktan sonra Deniz Polisi su altı ekipleri arama çalışmalarına başladı.

Sabah saatlerinde başlayan ve 2 dalgıcın yürüttüğü aramalar öğleye doğru sonuç verdi. Dalgıçlar sahilden sadece bir iki metre açıktaki bir bölgeden peş peşe bomba, mermi ve diğer mühimmatları çıkardı. Dalgıçların çıkardığı mühimmatlar bomba uzmanları tarafından incelendikten sonra delil torbalarına konuldu.

MERMİLER PAS TUTMUŞ

Bulunan uzun namlulu silahlara ait mermilerin bir kısmı MKE logolu kutularda bulunduğu bazılarının da kutulardan döküldüğü görüldü. Mermilerin bazılarının uç kısımlarının kırmızı renkte olduğu bunların izli mermi olduğu öğrenildi. Çıkan mermilerin pas tuttuğu görüldü.

Toplanan el bombaları, mermi ve diğer mühimmatlar tasnif yapıldıktan sonra konuldukları delil torbalarıyla Olay Yeri İnceleme aracına konuldu. Çıkan mühimmatın Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'nda inceleneceği belirtildi.