BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Denizde mucize kurtuluş

Zonguldak'da hatalı sollama yapan minibüs denize uçtu!

Abone ol

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde, hatalı sollama yapan sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, yaklaşık 25 metre yükseklikten denize uçtu. Denizde kaybolduğu sanılan sürücü, Karadeniz'in dalgalarına karşın kayalıklara tırmanarak hayatta kalmayı başardı. Olayı duyan sürücünün babasıyla ambulansta birbirlerine sarılmaları duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Kaza, bugün saat 18.40 sıralarında, Alaplı İlçe Jandarma Karakolu'nun karşısında meydana geldi. Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde bulunan Dekar İnşaat firmasına ait çalışanları Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bıraktıktan sonra tekrar Akçakoca'ya dönen 33 yaşındaki Abdullah Çağlayan yönetimindeki 67 TL 815 plakalı Ford Transit model minibüs, sürücüsünün hatalı sollama yapması ve yolun da kaygan olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yaklaşık 25 metre yükseklikten denize uçtu.

DENİZDE ARANIRKEN KARADAN ÇIKTI
Vatandaşların ihbarı üzerine ambulanslar olay yerine sevk edilirken, polis ve itfaiye ekipleri denize uçan aracı çıkarmak için kurtarma çalışması başlattı. İnşaat firmasından bir kişinin olay yerine gelmesiyle minibüste sadece sürücünün olduğunun anlaşılması üzerine denize yakın yere kadar inen balıkadamlar, Karadeniz'in yüzeyinde sürücüyü aradı.

MUCİZE KURTULUŞ
Bu sırada, olay yerinden yaklaşık 700 metre geride Alaplı'ya yakın yerde kayalıklarda tepeden aşağı ıslanmış bir vatandaş görülünce, kurtarma ekipleri o tarafa yöneldi. Sağ omzunda kırık olduğu tespit edilen ve kemeriyle sağ kolunu boynuna bağlayarak fazla hasar görmesini engelleyen sürücü Abdullah Çağlayan, vatandaşların yardımıyla yukarıya yola çıkarıldı.

Kaza anını anlatan Abdullah Çağlayan, direksiyon hakimiyetini kaybettikten sonra denize düşeceği sırada kendisini araçtan attığını, ancak denize düşmekten kurtulamadığını belirterek, “Denizde bir süre dalgalarla mücadele ettim. Sonra yüzerek kayalıklara tırmandım. Sağ omzumda kırık var. Pantolonumdan çıkardığım kemerimi fazla hasar görmesin diye sağ koluma bağlayıp boynuma doladım'' dedi.

BABA OĞUL BULUŞMASI DUYGULANDIRDI
Kaza haberini duyarak olay yerine gelen baba Murat Çağlayan, ambulansta tedavi gören oğluna sıkı sıkıya sarılarak gözyaşı döktü. Baba ile oğulun bu buluşması vatandaşları da duygulandırdı. Abdullah Çağlayan, tedavi edilmek üzere ambulansla Alaplı Devlet Hastanesi'nde gördüğü ilk tedavinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.