BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  MAGAZİN

Deniz Seki kendini dine verdi hapiste...

Deniz Seki, cezaevinde 'her gün için bir ayet, bir hadis ve bir ilmihal' kitaplarını okuyup, cezaevinin düzenlediği vaiz toplantılarına katılıyor.

Abone ol

Uyuşturucu ticareti suçundan hapis yatan Deniz Seki, cezaevi vaizinin düzenlediği toplantılara katılıyor.

Ünlü şarkıcı, 'her gün için bir ayet, bir hadis ve bir ilmihal' kitaplarını okuyor. Şarkıcı Deniz Seki, dini içerikli kitaplar okumaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ile 10 Şubat 2011′de, tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlamaya yönelik bir iş birligi protokolü imzaladı.lke genelindeki ceza infaz kurumlarında vaizler görev yapmaya başladı.

Vaizlerin görevi ise cezaevlerindeki mahkumların rehabilite edilmesi, hapse girmelerine sebep olan bazı kötü alışkanlıklarının giderilmesi amacıyla Kur'an eğitimi, kişisel danışmanlık gibi etkinlikler düzenlemek. İstanbul Müftülüğü'nün hazırladığı ayet ve hadisler de içeren ilmihaller de destek bilgi kaynağı olarak cezaevlerinde dağıtıldı. Uyuşturucu ticareti suçundan hüküm giyen Deniz Seki de cezaevi vaizinin, haftanın 4 günü düzenlediği toplantıya katılmaya başladı.

deniz-seki-mahkeme5.jpg
Deniz Seki eksiksiz katılıyor

Kadın koğuşlarında yapılan toplantılarda, Kur'an-ı Kerim dersleri ve dini bilgiler veriliyor. Vaizler, bazen de bire bir görüşmelerle mahkumların sorularını yanıtlıyor, psikolojik destek sağlıyor.Vaizlerden kişisel danışmanlık da alan Deniz Seki, gerek açık alanlardaki toplantılara, gerekse koğuşlarda verilen derslere katılıyor.
Müftü Sula, "Her gün için bir ayet, bir hadis ve bir ilmihâl kitabımızı Deniz Hanım çok beğenmiş.Her gün mutlaka kitaptan bir ayet, bir hadis ile ilmihal yanıtını okuyup, öğrenerek vaizin karşısına çıkıyor. Kur'an öğretisi ve özellikle motive edici dini bilgiler içeren derslere eksiksiz devam ediyor" diye konuştu.