BIST 10.245
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Deniz fenerine milyonluk ihale

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. skandalına adı karışan Harun Kapıyoldaş, Bursa Belediyesinden büyük ihale ihale aldı.

Abone ol

Deniz Feneri e.V. skandalına adı karışan Kanal 7 yöneticisi Harun Kapıyoldaş’ın, AK Parti’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 4.8 milyon liralık ihale aldığı ortaya çıktı.

Yusuf Sahici'nin haberine göre İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Balıkesir milletvekili Ergün Aydoğan’ın soru önergesine verdiği yazılı cevapta, Kapıyoldaş’ın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Etkin Eğitim ve Organizasyon Şirketi adına ihale aldığını açıkladı. 4 milyon 917 bin 766 lira bedelle ihaleyi kazanan şirket, Bursa’da halka “15 ayrı mekanda bilgi, beceri ve nitelik kazandırmaya, ev ekonomisine katkı sağlamaya yönelik halk eğitim ve meslek edindirme kursları verilmesi” hizmet işini taahhüt etti.

KAPIYOLDAŞ İDDİANAMEDE

Derneğin Türkiye’deki kurucularından olan Kanal 7 Mali İşler sorumlusu Harun Kapıyoldaş’ın adı Deniz Feneri e.V. skandalında da geçiyor. Almanya’da sonuçlanan dava ile hazırlanan ikinci iddianamede Kapıyoldaş, RTÜK eski Başkanı Zahit Akman ve Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan ile birlikte kendilerine ve üçüncü şahıslara yasa dışı yollarla kazanç sağlamak amacıyla sahte faturalar düzenlemek, sahte bağış makbuzları hazırlamak, gayri resmi muhasebe tutmak ve sürdürmek, üçüncü şahısları bu yolla zarara uğratmakla suçlanıyor.

ETKİN EĞİTİM VE İBB

Zekeriya Karaman ile İsmail Karahan’ın sahibi olduğu Lapis Eğitim Şirketi de Bursa Belediyenin itfaiye hizmeti ihalesini de kazanmıştı. Aynı isimler, Etkin Eğitim şirketiyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) personel ihalesini de aldı. Zekeriya Karaman, daha önce de yine aynı şirket aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (İSMEK) ihalesini 69.6 milyon lira teklifle kazanmıştı. Şirket özel öğretim ve eğitim kurumu olarak faaliyet gösteriyor.