BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da Kur'an kursları rehabilitasyonu

Adıyaman'da “Kız Kur’an Kurslarının Rehabilitasyon Projesi” kapsamında yeniden dizayn edilen kurslar açıldı.

Abone ol

Orhan KARAKAŞ/
ADIYAMAN

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının SODES Programı çerçevesinde Adıyaman İl Müftülüğünce hazırlanan “Kız Kuran Kurslarının Rehabilitasyon Projesi” kapsamında restore edilerek yeniden dizayn edilen Adıyaman Merkeze bağlı Eskisaray, Emniyet Camii ve Altınşehir Kız Kuran Kurslarının açılışı yapıldı.

Adıyaman Valiliği, Sosyal Destek Projesi (SODES) ve Adıyaman İl Müftülüğünün destekleriyle restore edilen Kız Kuran Kurslarının açılışına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, SODES’ten Sorumlu Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkan Yardımcısı H. Yusuf Bilgin ve İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı katıldı.

Daha önce kız kuran kursları sıralarının ve ortamının kullanışsız olduğunu ve SODES’e sunulan “Kız Kuran Kurslarının Rehabilitasyonu Projesinin” kabul edilmesi ile birlikte kuran kurslarının yeniden restore ve dizayn edilerek nezih bir ortama kavuştuklarını belirten İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, şu anda bütün kursiyerlerimiz temiz ve güzel bir ortamda kuran eğitimini almaktadırlar dedi.

Eskisaray Kız Kuran Kursu talebesi ve aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 1. Sınıf öğrencisi olan Gülcan Ayhan, kuran kursunun alt yapı ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında büyük destek veren ve kız kuran kurslarını yeniledikleri Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’a teşekkür etti.

GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi, kadının statüsü ile eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla hayata geçirilen SODES ( Sosyal Destek Projesi) projeleri kapsamında İl Müftülüğünce hazırlanan “ Kız Kuran Kurslarının Rehabilitasyon Projesine” 52 Bin 500 TL destek verildiğini belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, bu proje ile amaç, Kur’an Kurslarının fiziki şartlarının iyileştirerek cazip hale getirmek ve kadınların bu mekânlara rağbetini artırmaktır dedi.

Hızla ilerleyen modern çağ karşısında ödenek yetersizliği sebebiyle teknolojik gelişmelerden mahrum olan bu kurslarımızı daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak, genç kızlarımızın ve kadınlarımızın içinde huzur bulacakları, maddi ve manevi problemlerinin çözümüne katkı sağlayacağı birer cazibe merkezleri haline getirmek için “Kız Kuran Kurslarının Rehabilitasyonu Projesinin” 2009 SODES tarafından desteklendiğinin belirten Vali Sodan, bu kapsamda ilimiz genelinde 20 kuran kursuna Boya, badana Sıra, masa, yazı tahtası ,Halı ,Bilgisayar, Perde, Projeksiyon cihazı yardımı yapıldı. Alt yapıları ve fiziki şartları iyileştirildi. Bu kurslarda yaklaşık 1000’e yakın kızımız ve ev hanımımız yararlanmıştır dedi.