BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer'de sınırlar değişiyor

Sarıyer’deki mahalle sınırlarının mevcut durumu, yapılabilecek değişiklikler ve yaşanabilecek sıkıntıların ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Abone ol

Sarıyer’deki mahalle sınırlarının mevcut durumu, yapılabilecek olası değişiklikler ve yaşanabilecek sıkıntıların ele alındığı bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Spor Kulüpleri Federasyonu, 'Orhan Saka Amatörler Evi’ndeki toplantı salonunda yapılan ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de takip ettiği toplantıda, mahallelerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onaylanmadan geri gelen ve ihtilaf konusu olan hali hazır durumları, numaratajda yaşanan sorunları mahalle halkı ve muhtarların talepleri de dikkate alınarak bir değerlendirme yapıldı.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, Sarıyer Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Birsen Tosun, Sarıyer İlçe Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan ve mahalle muhtarları adına Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak’ın katıldığı toplantıda, Sarıyer Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl, Sarıyer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Harita Birimi ile Fen İşleri Müdürlüğü Numarataj Birimi yetkilileri konuyla ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıda, bazı mahallelerde yapılması düşünülen sınır değişiklikleriyle ilgili olarak mahalle muhtarlarının da görüşleri alınarak ve mutabakat sağlandıktan sonra Belediye Meclisi kararı ile Sarıyer Kaymakamlığı’nın onayına sunulması kararlaştırıldı.

Yeniköy Bağlar Mevkii’nde yeni bir mahalle kurulmasının da gündeme geldiği toplantıda, gerekli inceleme ve çalışmaların yapılarak durumun yeniden değerlendirileceği belirtildi.