BIST 10.323
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.405,77
HABER /  GÜNCEL

Deniz Feneri'nden Suriye'ye konut!

Deniz Feneri Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği, Suriye'deki afetzedelere ulaştırılmak üzere kara yoluyla 48 adet prefabrik konut gönderdi.

Abone ol

Suriye'de yaşanan drama seyirci kalmayan Türkiye'deki insani yardım kuruluşları, bu ülkedeki ihtiyaçlı ailelere yardım malzemesi göndermeye devam ediyor. Deniz Feneri Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği, Suriye'ye 2 TIR dolusu 48 adet prefabrik konut gönderdi. Deniz Feneri Bölge Sorumlusu Ali Karayılan, TIR'ların perşembe günü Suriye'ye giriş yapacağını ve burada ilgili sivil toplum kuruluşlarına afet konutlarının teslim edileceğini söyledi.

Yaşanan drama seyirci kalmanın mümkün olmadığını belirten Karayılan, "Kış mevsiminin şiddetli yaşandığı bu dönemde Suriye'deki kardeşlerimizin kurulacak bu prefabrik konutlarda sıcacık yuvalarına kavuşacak. Prefabrik konutları Suriye'deki gönüllü sivili toplum kuruluş temsilcileri kurup, hak sahiplerine teslim edecek." dedi.

Prefabrik evlerin kurulmasının ardından Ankara'dan da bir TIR dolusu ev eşyasının da Suriye'ye gönderilip, bu evlere yerleştirileceğine dikkat çeken Karayılan, "Bu prefabrik evleri boş teslim etmeyeceğiz. İçlerinin çekyat, yatak, kanepelerini yerleştireceğiz. Yine bu konutlarda oturacaklara da gıda maddesi vereceğiz. Yine önümüzdeki hafta içerisinde genel merkez tarafından Suriye'ye 100 ton un gönderilecek. Bunun 25 tonunu Erzurum'daki bağışçılarımızın, hayırseverlerimiz katkısı ile oluşturduk. Önümüzdeki hafta bu unları da kara yoluyla Suriye'ye ulaştıracağız." açıklamasında bulundu.