BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL

Deniz Feneri'nde gözaltılar: Zahid Akman emniyette

Gözaltına alınanlar arasında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik ve Finans Müdürü Erdoğan Kara da bulunuyor.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK üyesi Zahid Akman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karahan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik ve Finans Müdürü Erdoğan Kara da bulunuyor.

Zahid Akman'ın halen emniyette bulunduğu bildirildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V. operasyonu için "geç kalınmış bir operasyondur" ifadesini kullandı.

Geçen yıl Şubat ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK Başkanı Davut Dursun ve eski Başkanı Zahid Akman, "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle, 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak Yargıtay, Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 257'inci maddesinde yapılan değişiklik ardından, sanıklara bu suçtan verilen mahkumiyet kararını bozmuştu.

Bu kararı takiben, Davut Dursun ve Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu 4'ü eski 8 üst kurul üyesi, Mayıs ayında bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Ankara 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi de görev konusundaki itirazları değerlendirmek üzere dosyayı incelemeye alarak duruşmayı erteledi.

Deniz Feneri olarak adlandırılan soruşturma Almanya'da başlamış ve bu ülkedeki yargılama derneğin bazı yöneticilerinin mahkumiyetiyle sonuçlanmıştı.

Derneğe yapılan milyonlarca euro tutarındaki yardımın bir bölümünün amaç dışı kullanıldığı belirlenmiş, Almanya'daki dava sonuçlandıktan sonra iddiaların Türkiye ayağının soruşturulması için dosya Ankara'ya gönderilmişti.