BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Deniz Feneri iddiasına bu yanıtı verdi

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet S. Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Deniz Feneri e.V davası kapsamında Zahid Akman, Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan ile Erdoğan Kara'ya Emniyet'te gözaltında tutuldukları sürece özel muamele yapıldığı iddialarına, "Gözaltına alınan beş şüphelinin gözaltı ve sevk işlemleri soruşturma savcısının bilgisi ve talimatları doğrultusunda, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılmıştır" yanıtını verdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet S. Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasının Türkiye ayağında "nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtekarlık" suçlamalarıyla tutuklanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan ile serbest bırakılan Finans Müdürü Erdoğan Kara'ya Emniyet'te gözaltında tutuldukları sürece özel muamele yapıldığına ilişkin iddialar olduğunu belirterek, şu soruları yöneltti:

"Söz konusu kişilerin nezarethanede tutulmaları gerekirken amir odalarında oturtulduğu, koridorlarda rahatça dolaşmalarına izin verildiği doğru mudur?

Emniyet görevlileri tarafından şüphelilerin büyük ihtimalle serbest bırakılacağı değerlendirmeleri yapılmış mıdır?

Şüpheliler için tutukluluk kararı çıkınca, Organize Suçlar Şubesinde rahat hareket ettiklerini gösteren kamera kayıtları silinmiş midir?

Kamera kayıtlarının ne kadar bekletileceğine ilişkin prosedür nedir? Bu olayda prosedüre uyulmuş mudur?

Deniz Feneri e.V. sanıklarına Emniyet'te yapılan bu ayrıcalığın nedenini nasıl açıklıyorsunuz?"

-İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN TEK CÜMLELİK YANIT-

Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Önergeye konu edilen soruşturma ile ilgili olarak gözaltına alınan beş şüphelinin gözaltı ve sevk işlemleri soruşturma savcısının bilgisi ve talimatları doğrultusunda, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılmıştır" dedi.