BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykaldan ilginç belge yorumu

Baykal HaberTürk Televizyonunundaki ''Teke Tek'' programında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı..

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye darbeye karşı şerbetlendi, ama belgelere karşı şerbetlenmiş değiliz. Belge atom bombası gibi... Akla, vicdana hükmediyor" dedi.

Baykal HaberTürk Televizyonunundaki ''Teke Tek'' programında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı..

Baykal, Deniz Feneri soruşturmasına ilişkin soru üzerine soruşturmasıyla ilgili olarak bürokratik uygulamalar bahane edilerek Almanya ile adli yardımlaşmanın yerine getirilmediğini, hiçbir aşamada hızlı hareket edilmediğini savundu.

Baykal, hükümetin bu olayda adı geçen kişilere karşı sahiplenme duygusu içinde olduğunu da ileri sürdü.


Baykal'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:
"Bir belge ile 70 milyonu bir yönden başka yöne çekiyorsunuz. Şimdi bunu keşfettiler ve Türkiye bunu tehlikeli bir şekilde yaşamaya başladı.


Bu belge (Taraf gazetesinde yayınlanan belge) sahte ya da doğru hükmü güvenilir bir şekilde verilir ise her şeyi oturup yeniden konuşacağız.


Eğer Genelkurmayda, bir albayın ve çalışma arkadaşlarının hiyerarşi, emir-kumanda söz konusu olmadan, kendi inisiyatifleriyle böyle bir ilişkinin içinde oldukları ortaya çıkar ise elbette bunlar bu davranışlarının yargı süreci içinde hesabını verirler.

Genelkurmay'ın bu kritik noktalarında hangi amaca nasıl hizmet edeceği belli olmayan insanların görev yapıyor olmasının ortaya çıkması da sükunetle, sessizlikle geçiştirilecek bir durum olmaz.


Toplumlar kritik anlarda af konusunu gerçekten bir ihtiyaç, bir çözüm olarak düşünme durumunda kalabilirler, ama bunu her iki yılda bir, canımız sıkılınca, köşeye sıkışınca 'hadi bir miktar da af çıkaralım...' Böyle bir şey olmaz."