BIST 10.050
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.400,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal oyunu kullandı

CHP'nin eski Deniz Baykal, ''Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar'' dedi.

Abone ol

Baykal, oyunu kullanacağı Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu'na eşi Olcay Baykal birlikte geldi. Oy kullanmak için okulda bulunan vatandaşlarla tokalaşan Baykal, basın mensuplarıyla da sohbet etti.

Baykal, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, siyasi tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini belirterek, referandum sonucunun ülkenin geleceğini etkileyeceğini söyledi.

Referandumda iyi bir sonuç çıkmasını dileyen Baykal, ''Bu ülke bütün bunalım dönemlerinde mucizevi denilebilecek büyük kararlar almıştır. Herkesi şaşırtmıştır. Milletimiz çok sevindirici ufuklar açmayı bilmiştir. Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar. Bunalımlı bir dönemin daha da derinleşmemesini diliyorum'' dedi.

Öte yandan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç de oyunu Baykal ile aynı sandıkta kullandı. Genç, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği ve referandumun ülke yararına olmadığını, aksine toplumda gerilim yarattığın ileri sürdü. Genç, ''Biliyorum ki sandıklardan 'Hayır' çıkacak'' diye konuştu.