BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.410,24
HABER /  GÜNCEL

Demokrasilerde olmaz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde ‘cadı avı’ diye bir kavram olmaz. Ben istediğimi yaparım, istediğimi hapse atarım düşü...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde ‘cadı avı’ diye bir kavram olmaz. Ben istediğimi yaparım, istediğimi hapse atarım düşüncesi doğru değil. Demokrasilerde olmaz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın Afyonkarahisar’daki istişare toplantısındaki ‘cadı avı’ açıklamalarıyla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde ‘cadı avı’ diye bir kavram olmaz, demokrasilerde ‘hukukun üstünlüğü’ denen bir kavram vardır, suçlu varsa belgelerini alır yargıya götürürsünüz. Ben istediğimi yaparım, istediğimi hapse atarım düşüncesi doğru değildir, demokrasilerde olmaz” dedi.
Başka bir gazetecinin de “Daha önce Mccarty dönemini hatırlatmıştınız. Benzerlik var mı son dönemde?” şeklindeki sorusuna, “Evet. Bir benzerlik görülüyor” yanıtını verdi.

ENGELLİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Öte yandan, Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını izlemeye gelen engelli vatandaşlarla toplantı salonunda bir süre sohbet etti. Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)