BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş’tan Soylu’ya sert tepki! Herro olmazsa...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun 'ya herro ya merro' sözlerine sert tepki gösterdi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK), toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun partilerine dönük sözlerine yanıt verdi.

HÜKÜMET BUNU DEĞERLENDİRMEK İSTEMEDİ

“Darbe girişimi sonrası Türkiye önemli bir fırsat yakalamıştı. Bu iç barışın sağlanması fırsatıydı. Hükümet bunu değerlendirmek istemedi, tam tersine şovenizm dalgası yaratmak istedi ve bunun etrafında birlik beraberliği sağlamak hükümetin daha fazla hesabına geldi.

OY DEVŞİRMEK İSTİYORLAR

“HDP’ye saldırının bu kadar yoğun olmasının nedeni budur. Türk ırkçılığını bize saldırtarak köpürtmek istiyorlar ve buradan oy devşirmek istiyorlar. Belediyelere kayyım meselesi de budur, dokunulmazlıkların kaldırılması meselesi de budur. Bize yönelik devam eden bu ithamların da nedeni budur.

BAŞBAKAN HUKUK DIŞI TALİMAT VERİYOR

“Şimdi Başbakan bugün çok vahim bir hukuk dışı bir talimat veriyor valilere: ‘Hata yapmaktan korkmayın’ diyor. Hata yapmaktan korkmayın demek, hukukun dışına çıkabilirsiniz, insanları mağdur edebilirsiniz, rahat olun biz arkanızdayız anlamına geliyor.

VALİLERİN İŞLEYECEĞİ SUÇUN SORUMLUSUDUR

“Kendisi şu saatten sonra valilerin işleyeceği her suçun bizahati siyasi ve hukuki sorumlusudur. Başbakanın bu kanun dışı emrini uyacak olan valiler de bilsinler ki gün gelecek devran dönecek.“Bugün nasıl ki FETÖ’den, şundan bundan dolayı alınıyorsa yarın bir gün AKP’nin kanun dışı emrini suç taşıyan emrini uyguladığı için aynı valiler gün gelecek yargıya hesap vereceklerdir. Başbakanın ve İçişleri Bakanı’nın bu kanun dışı emrini uygulamak zorunda değilsiniz.

BU KANUNSUZ UYGULAMAYA KARŞI DİRENECEĞİZ

“Biz kanunsuz her türlü uygulamaya karşı direneceğiz. Sivil direniş bir haktır. 15 Temmuz akşamı hatırlatırım. Size hakta bize değil mi? AKP mi sadece sokağa çağrı yaptığında insanlar çıkar. Bu ülkedeki her yurttaşın kanunsuzluğa ve faşizme karşı direnmesi haktır. Demokratik çerçevede yurttaşlarımızla birlikte bu hukuksuzluklara karşı direneceğiz.“Yeni atanan İçişleri Bakanı’na da şunu söylemek istiyorum; ‘Ya herro ya merrro’ iki seçeneklidir. Herro olmazsa merro olur, kendisi bilir.”