BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  GÜNCEL

İhraç edilecek 11 bin 500 açığa alınan öğretmenler listesi

İhraç edilmek üzere açığa alınan öğretmenler listesi resmi gazeteden ilan edilecek. 11 Bin 500 PKK'lı öğretmen ihraç edilecekler listesinde. Herkes ihraç listesinde isminin olup olmadığını merak ediyor.

Abone ol

FETÖ öğretmenlerinin ihracının ardından bu kez PKK ile ilişkisi olan 11 bin 500 öğretmen açığa alındı. Eğitim camiası açığa alınan öğretmenler listesinde ismi olup olmadığını merak ediyor. İhraç edilecek öğretmenlerin önümüzdeki günlerde KHK (kanun hükmünde kararname) ile resmi gazeteden ilan edilmesi bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce yerlerinin değiştirileceğini açıkladığı daha sonra da açığa alınacağı belirtilen PKK ile ilişkisi olduğu belirtilen öğretmenlerle ilgili karar verildi. MEB PKK'lı öğretmenleri ihraç etmek üzere

1 Eylül tarihli resmi gazete ilamında daha FETÖ sebebiyle 28 bin 163 öğretmen ihraç edilmişti. Açığa alınıp ihraç edilen öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alınıyor. Şimdi de 11 bin 500 öğretmenin PKK'lı olması sebebiyle ihracı gündemde. Açığa alınan isimlerin ihraç kararlarının KHK yani kanun hükmünde kararname ile önümüzdeki günlerde ilan edilmesi bekleniyor.

PKK'lı oldukları istihbarat raporları ile belirlenen 11 bin 500 öğretmen için FETÖ tarifesi uygulanacak. Geçen hafta FETÖ'cü olduğu belirlenen öğretmenler, polisler, savcılar, doktorlar ve memurlar KHK ile meslekten ihraç edilmişlerdi. İhraç edilenlerin pasaportları geçersiz kılınmış ve emeklilikleri de yok hükmünde olmuştu.

İHRAÇ EDİLECEK PKK'LI ÖĞRETMENLER LİSTESİ

PKK ile ilgili olduğu belirlenen 11 bin 500 öğretmen MEB tarafından açığa alındı. Hükümet açığa alınan öğretmenlerin ihraç edilmesi için KHK çıkaracak. Olağanüstü hal yasası olan kanun hükmünde kararname resmi gazetede yayınlanınca ihraç edilen öğretmenlerin isimleri de ortaya çıkacak. Şimdi eğitim camiası açığa alınan öğretmenler ve ihraçları gündemde olanların listesini merak ediyor.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER LİSTESİ

İhraç edilmek için açığa alınan öğretmenlerin sayısının daha da artacağı söyleniyor. MEB çevresinden gelen haberlere göre 11 bin 500 olan öğretmen sayısı 14 bini bulabilir.

GEÇEN HAFTA İHRAÇ EDİLEN FETÖ'CÜLER LİSTESİ

1 Eylül 2016 tarihli resmi gazetede yayınlanan KHK ile onbinlerce kişi ihraç edilmişti. Bunlar arasında en yüksek sayıs öğretmenlerden çıkmıştı. 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile diğer bazı kamu kurumlarından ihraç edilen memur sayıları şöyleydi;

Milli Eğitim Bakanlığı: 28 bin 163

Emniyet Genel Müdürlüğü: 7669

Jandarma Genel Komutanlığı: 323

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bağlı, İlgili Kuruluşlar: 733

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: 149

Rekabet Kurumu: 15

İçişleri Bakanlığı: 24 vali, 369 personel

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: 163

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı: 10

Kalkınma Bakanlığı: 65

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 1

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 12

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı: 1

Türkiye İstatistik Kurumu: 118

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bağlı ve İlgili Kuruluşlar: 175

Maliye Bakanlığı: 829

Gelir İdaresi Başkanlığı: 757