BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan sert dokunulmazlık çıkışı

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP- PKK buluşmasıyla ilgili olarak insanı refleks yorumunda bulundu.

Abone ol
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş,  BDP'li vekillerin PKK'lı teröristlerle kucaklaşdığı o görüntüleri savundu. Kanın dinmesini istediklerini ve bunun için çaba sarfettiklerini söyleyen Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarakta sert konuştu.

Kadıköy'de düzenlenen 1 Eylül Barış Günü mitingine katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Demirtaş, öncelikle PKK ile BDP milletvekillerinin kucaklaşmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi:
 
“BDP milletvekilleri insani bir refleks olarak Şemdinli'de PKK gerillaları ile kucaklaştı diye terörist ilan ediliyor. Biz hangi eyleminden dolayı PKK'ya teşekkür ettik. Hep 'bu akan kan dursun' dedik. 'Ellerinizi tetikten çekin, bu savaş dursun' dedik. 'Anaların gözyaşı arasında fark yoktur' dedik. Kim ölümlerden zevk alıyor.”

"KALDIRMAYAN NAMERTTİR" 
 
Demirtaş, gündemin diğer bir konusu milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili ise meydan okudu:
 
“Kaldırmayan namerttir. Sabah akşam önümüze bunu getiriyorlar. Hepimizin dokunulmazlığı kalksın. Yiyorsa hodri meydan. Bize dokunulmadığı nerede görülmüş. Polisin, medyan, savcın zaten dokunulmazlığı ihlal ediyor. Bizi halk koruyor. Bizim dokunulmazlığımızı halk sağlıyor. O yüzden sabah öğle akşam dokunulmazlığı kaldırırız tehdidi ile karşımıza gelmeyin.”