BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan iddialı 1 Kasım yorumu

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım'da mutlaka sandık başına giderek oy kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, şu ana kadar ellerindeki verilerin Meclis'te 3. parti olacaklarını gösterdiğini ileri sürdü.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin tek başına iktidar olmadığı bir iktidarın ülkeye istikrar getireceğini iddia etti. Seçimlerde HDP'nin oylarını artıracağını belirten Demirtaş, 7 Haziran'a göre daha fazla sayıda milletvekiliyle parlamentoya gireceklerini savundu.

Selahattin Demirtaş, katıldığı bir radyo programı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Seçmenden mutlaka sandığa giderek oy kullanmalarını isteyen Demirtaş, şöyle konuştu;

"Oy kullanmak kadar o oyun güvenliğini sağlamak da çok önemlidir. Bu konuda müşahit olabilirsiniz. Seçmeni olduğunuz partinin sandık kurulu üyesi olabilirsiniz. Ayrıca Oy ve Ötesi gibi bağımsız gözlemciler var. Bağımsız gözlemciler aracılığıyla destek olabilirsiniz. Özellikle hukukçulardan, avukat arkadaşlarımızdan, barolardan güvenli bir seçim ve sayım işlemi yapılması konusunda destek istiyoruz. Bunu sadece HDP açısından değil, bütün partilerin oylarının korunması olarak biz hassas davranacağız.

"TEK BAŞINA İKTİDAR..."

Şunu artık herkes çok iyi biliyor; AKP'nin tek başına iktidar olmadığı bir Türkiye, istikrarlı bir Türkiye'dir. Şu 6 aylık geçiş döneminde seçim hükümeti, ondan önce geçici hükümet döneminde yapılanlara baksanız tek başına iktidar olduklarında ne yapacaklarını çok daha iyi anlayabilirsiniz. Bundan dolayı ülkemizde barış, huzur, istikrar ve güven isteyenler artık koalisyon dönemlerinin başladığını, başlayacağını görmeli ve bundan ürkmemeli, korkmamalı. Bu Türkiye'ye nefes aldıracaktır.

"3. PARTİ OLACAĞIZ"

Bütün veriler şunu gösteriyor ki parlamentoda milletvekili sayısı itibariyle 3. parti olacağız. Bütün koalisyon tekliflerine ilkelerimiz çerçevesinde açık duran bir parti olarak, ülkemizi yönetme, sorunlarımızı çözme konusunda sorumluluk üstlenerek 1 Kasım seçimlerine gidiyor olacağız.