BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Suriye krizine çözüm düşünenler Esad'sız bir çözüm düşünmeli

BM Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de krize çözüm arayanların 'Esad'sız bir çözüm düşünmeleri gerektiğini' söyledi. Davutoğlu, artan mülteci sayısına ilişkin de "Güvenli bölge oluşturulmalı" dedi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki gelişmelere, Filistin'e ve ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Suriye'de Beşar Esad rejimi ve IŞİD'in saldırılarından kaçanların sayısının 5 milyonu aştığını belirtip "Uluslararası toplum artık hızlı bir şekilde harekete geçmeli ve güvenli bir alan oluşturulmalı" dedi.

IŞİD'in Suriye'de güvenlik zaafından doğduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, Esad rejimine ve Suriye'ye ilişkin de şunları söyledi:

"Suriye krizine çözüm düşünenler Esad'sız bir çözüm düşünmeli. Dünya artık şunun farkına varmalı, siyasi değişimle gerçekleşen bir geçişle çözümlenmeli. Esad çekilene kadar asla başarılı olmayacağız."

"Esad'sız ve IŞİD'siz bir düzenin kurulması lazım. Türkiye, terörizmin her türlüsüyle mücadele etmiştir. Terörizmin meşruiyeti olmaz IŞİD olsun, PKK olsun aynı şekildedir."

Filistin'in bağımsızlığına dair açıklamasında da Davutoğlu, "Filistin bağımsız olacak bugün ya da yarın (…) Türkiye'nin Filistin halkına ekonomik açıdan yardımı önümüzdeki dönemde de devam edecektir" diye konuştu.

Davutoğlu, "Mahmud Abbas'ın belirttiği gibi Filistin bayrağı Kudüs'te dalgalanacak ve hepimiz bunu kutlamak için orada olacağız. Gazze insanlık dışı ablukadan kurtarılmalıdır" dedi.