BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

'Demirtaş'ın sokağa çıkacak yüzü kalmadı'

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İzmir kongresinde yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek, "Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamayla çaresizliğini bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

Abone ol

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İzmir kongresinde yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek, "Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamayla çaresizliğini bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir İl Kongresinde AK Partiye yönelik açıklama yaparak bazı iddialar ortaya attı. Demirtaş'ın bu açıklamalarına ise AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ jet bir yanıt verdi. Demirtaş ve HDP'li milletvekillerini sert bir şekilde eleştiren Dağ, HDP'li milletvekillerinin bölücü terör örgütü PKK ile arasına bir türlü mesafe koyamadığını söyledi.

"MİLLETİMİZİN HAK ETTİĞİ TOKADINI YEDİ"

Demirtaş'ın yalan ve iftiralarla siyaset yaptığını öne süren Dağ, şunları söyledi: "Demirtaş, toplumu ayrıştırmak için elinden geleni yapmaya devam etmektedir. Kendi söylediklerine kendileri bile inanmayan, ne dediklerinin dahi farkında olmayan HDP'li milletvekilleri ve Demirtaş, hiç bir zaman bölücü terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyamadı. Bilakis, açıklamalarıyla onların her zaman savunuculuğunu yaptı. HDP, 'Barış' gibi 'Halkların Kardeşliği' gibi sahip olamadıkları erdemli kavramlar üzerinden 7 Haziran öncesi herkesin gözünü boyamaya ve masum gözükmeye çalıştılar. Ancak 7 Haziran sonrası alçaklıkta sınır tanımayan terör örgütünün şımarıklığı ve HDP'nin siyasi samimiyetsizliği sonrası 1 Kasım genel seçimlerinde boyunun ölçüsünü aldı ve milletimizin hak ettiği tokadını yedi. Kürt halkımızın hakkını savunduğunu iddia eden HDP, bugün kendi halkını öldüren bölücü terör örgütünün çizgisi içerisinde hareket etmeye devam etmektedir."

"HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN SOKAĞA ÇIKACAK YÜZÜ KALMADI"

Milletvekili Hamza Dağ, Demirtaş'ın çocuk istismarına yönelik eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

 "Bu yüzsüzler birde utanmadan AK Parti'yi çocuk istismarı gibi kavramla yan yana getirme uğraşında. Bu çamur bize bulaşmaz, eğer gerçek manada böyle bir hassasiyetiniz varsa önce 15-16 yaşında örgüt tarafından dağa kaçırılıp her türlü iğrençliğe maruz kalan kızların yanında yer alın, sözde örgüt yöneticilerinizin karşısında durun. Ama eminim ki sizin böyle bir derdiniz hiçbir zaman olmadı. Bundan çok değil daha birkaç sene önce Diyarbakır Belediyesi önünde çocuklarının geri getirilmesi için çağrıda bulunulan annelere saldırdı bunlar. Devletimizin son yaptığı operasyonla Demirtaş ve HDP'li milletvekillerinin de paçası tutuştu, gerçek yüzleri ortaya çıktı. Kürt vatandaşlarımız bunların gerçek yüzünü gördü. Bugün Doğu ve Güneydoğu illerinde sürekli bölücülük çığırtkanlığı yapan HDP'li milletvekillerinin sokağa çıkacak yüzü kalmadı."

"BU MİLLETİN BOŞ LAFLARA KARNI TOK"

AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ, devletimizin, kahraman asker ve polislerimizin operasyonlarının teröristlerin ve terör sevicilerinin tepelerine balyoz gibi indiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın dediği gibi inlerine kadar girdik ve girmeye de devam edeceğiz. Selahattin Demirtaş ve HDP'li milletvekillerinin açıklamalarına bakıldığında son çırpınışları olduğunu ve her çırpınışlarında daha da battıklarını görüyoruz. Yine de yüzsüz yüzsüz açıklamalarla akıllarınca siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bu milletin boş lafa karnı tok. Önce PKK ile aranıza mesafe koyun sonra İzmirlinin ve bu milletin, karşısına çıkın. Ama yapamazlar, bunlara talimatların geldiği adres belli.

İzmir'de AK Parti'nin salon talebine, 'siyasi partilere salon vermiyoruz' diye karşı çıkanlar HDP için seferberlik ilan ediyor. İzmir'de bir kez daha açığa çıkan bu kirli ittifaka milletimiz en güzel cevabı her zaman olduğu gibi verecektir. Peygamber efendimizin de dediği gibi 'kişi sevdiği ile beraberdir'. Siz ve sizin ortaklarınız olan yapılar, PKK, PYD gibi terör örgütleri ile beraber olmaya devam ediyor. Biz ise milletimiz ile beraberiz ve beraber olmaya, birlikte yol yürümeye devam edeceğiz."