BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yusuf İslam'dan Suriyeli yetimlere barış şarkısı

İngiliz asıllı müslüman şarkıcı Yusuf İslam, Sahinbey'de Suriyeli yetimler için barış şarkısını söyledi.

Abone ol

Şahinbey Belediyesi Güneykent Gençlik Merkezi’nde entegrasyon sürecinde eğitim verilen Suriyeli yetimler ile savaş ve göç mağduru gençler dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam’la birlikte ‘ Peace is Train’ Barış Treni şarkısı söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı Sefure Davutoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun katıldığı programda, Suriyeli gençler, Yusuf İslam’a türkü söylerken minikler ilginç koregrafi ile ilahi okuyup maharetlerini sergileme imkanı buldu.

Müslüman olduktan sonra dünyada İslam ve barış elçiliğine girişen ünlü rockçu Yusuf İslam’ın yolu, bu kez Suriye’deki savaşın yetim bıraktığı yüzlerce çocuk ve göçe zorlanan Suriyelilerle, Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’ye uyum eğitimleri ile çocukların rehabiletasyonlarını sağladığı Güneykent Gençlik Merkezi’nde kesişti.

Gençlere sürpriz yapan Yusuf İslam’a Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kızı Sefure Davutoğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu eşlik etti.

Şartlar inanılmaz derecede iyi ve eğitimler mükemmel Sosyal Belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek projelere imza atan Şahinbey Belediyesi, savaş mağduru binlerce Suriyeli’ye kucak açarak ülkemizin sosyal ve kültürel yaşamına entegre olmalarını sağlıyor. Türkçe okuma-yazma, İngilizce ve Kuran-ı Kerim eğitimi verilen çocuk ve gençlere sağlanan imkanlar ve fiziksel koşullar Yusuf İslam’ı hayran bıraktı. Gençlik merkezinde Yusuf İslam, Sefure Davutoğlu ve beraberindekiler yetim çocukların gösterilerini izledi. Çocuklar heyete ilahiler söyleyip, küçük bir dans gösterisi sergiledi.

Minikleri sevip yakından ilgilenen Yusuf İslam ve beraberindekiler daha sonra müzik laboratuarını ziyaret etti. Suriyeli gençlerin bağlama ile söyledikleri türküyü dinleyen Yusuf İslam, gitar eline alıp ‘ Peace is Train’ Barış Treni şarkısı seslendirdi. Yusuf İslam, Suriyeli genç ve çocuklar için hazırlanan gençlik merkezinin fiziki şartlarının olağanüstü, eğitimlerin yerinde ve olması gerektiği gibi mükemmel olduğunu kaydederek Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na memnuniyetini dile getirdi.

ŞAHİNBEY'DE NELER YAPILIYOR?

Şahinbey Belediyesi TÖMER işbirliği ile düzenlenen kurslarda binlerce Suriyeli’nin Türkçe öğrenmesini sağladı. Şahinbey Belediyesi birçok gençlik merkezinde düzenlenen kurslarda, Suriyeli kursiyerlere temel ders kitapları, kırtasiye malzemesi ile birlikte Kurân-ı Kerim ve dini eserler veriliyor. Suriyeli mülteciler özellikle Şahinbey’de yaşayan Türk vatandaşları ile beraber gençlik merkezleri ve sosyal tesislerde uzman eğitmenlerce farklı branşlarda eğitilirken sportif ve sanatsal eğitim ve etkinlikler ile, meslek edindirme kurslarına katılarak Türkiye’ye uyum sağlamaları kolaylaştırılıyor.