BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Demirtaş'ın içinde Cemil Bayık var

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın PKK vesayetine ses çıkarmadığını savundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Selahattin Demirtaş, süslü laflar ediyor ama içinde Cemil Bayık var. Cemil Bayık'ın vesayeti altında hareket ediyor. Onun talimatları, açıklamaları ve rota çizmesiyle HDP bir yere doğru gidebiliyor" dedi.

TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, Çözüm Süreci'nin askıya alınmadığını, sürecin aynı kararlılıkla devam ettirildiğini, hükümet olarak hiçbir zaman süreci seçime endeksli yürütmediklerini ifade etti.

HDP'nin silahsız çözümden yana olduğunu göstermek için, öncelikle terör örgütüne silahların bırakılması konusunda açık bir çağrıda bulunması gerektiğini dile getiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"Artık demokratik siyaset Türkiye'de güçlenmiştir. El birliğiyle daha da güçlendirelim. Bunun için biz çalışıyoruz. Bakın Meclis'te de her şeyi konuşabiliyoruz, her şeyi söyleyebiliyoruz. 'İnsanların hayatına son veren bir yöntemi biz kabul etmeyiz ve PKK buna son vermelidir' diyebiliyor mu, diyemiyor. Selahattin Demirtaş, süslü laflar ediyor ama içinde Cemil Bayık var. Cemil Bayık'ın vesayeti altında hareket ediyor. Onun talimatları, açıklamaları ve rota çizmesiyle HDP bir yere doğru gidebiliyor. Ona rağmen, ona karşı, onun istemediği bir şeyi yapabiliyorlar mı? Bugüne kadar tek kelime söyleyebildiler mi? Bu yüzden, örgütün vesayeti altındaki bir yapının, normal, kendi kendine bundan tamamen uzak, azade demokratik bir yapıymış gibi davranmasını ben çok doğru bulmuyorum."

Terör örgütünün silah bırakması halinde ancak HDP'nin değer kazanabileceğini vurgulayan Akdoğan, aksi halde HDP'nin sürekli yedeğinde silah olan, örgüt partisi pozisyonundaki bir yapı olarak algılanacağını söyledi. 

'GÜNEYDOĞU'YU KANTON YAPALIM' ANLAYIŞI

HDP'nin yerel yönetimleri güçlendirme söylemiyle Suriye ve Irak'ta yapılmaya çalışıldığı gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kantonlar oluşturmaya çalıştığını belirten Akdoğan, "Bunun altındaki anlayış, söylemediği şey şu: 'Güneydoğu'yu biz kanton yapalım, sahibi biz olalım, siz buraya karışmayın ama biz Türkiye'nin diğer tarafına da ortak olalım. Oralarda da söz sahibi olalım.' Aslında PKK'nın ve uzantıları olan yapının söyleyemediği şey bu" diye konuştu.