BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.477,55
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'ın eşi aylardır işe gitmedi!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşi Başak Demirtaş'ın aylardır görev yerine gitmediği iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklamada iddiaları doğruladı, Başak Demirtaş'ın toplamda 774 gün rapor aldığını duyurdu.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşiyle ilgili haberlere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Aylardır görev yerine gitmediğine ilişkin iddialarla ilgili olarak bakanlık Başak Demirtaş'ın toplam da 774 gün rapor kullandığını açıklayarak, raporların idari izne dönüştürüldüğünü duyurdu.

MEB, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın 5 aydır görev yerine gitmedi ve sürekli rapor aldığına ilişkin iddialara açıklama getirdi. Bakanlık, Başak Demirtaş'ın 2004 yılında 112 gün ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılıra ait olmak üzere de toplam 774 gün hastalığa bağlı rapor aldığını duyurdu.

"İDARİ İZNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Başak Demirtaş'ın belirtilen günlerde okula gitmediği yönündeki iddiaları doğrulayan bakanlık, alınan raporların incelendiğini ve mevzuat hükümleri çerçevesinde ilgili sağlık raporlarının izne dönüştürüldüğünü açıkladı.

SAĞLIK RAPORLARINI KARDEŞİ VERDİ İDDİASI 

Bu arada Başak Demirtaş'ın sağlık raporlarını doktor kardeşi olan Süleyman Akkaya'nın çalıştığı hastaneden alındığı iddia edilmişti.  Yine aynı iddialara göre Diyarbakır Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nden Başhekim Dr. Nurettin Ay ve Genel Cerrahi Uzmanı Vahhac Alp'ın da aralarında bulunduğu heyetin onayını alan Demirtaş, yeni öğretim yılının başladığı günden bugüne 30 günlük periyotlar halinde rapor aldı.