BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'dan Erdoğan'a uyarı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı görüşmelerini ve son dönemdeki süreci değerlendirdi.

Abone ol

Diyarbakır'da konuşan Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "O değerleri yaratmış aileleri rencide edecek tek bir çözümün ne tarafı oluruz, ne de destekıisi oluruz" diye konuştu.

Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluşları ve BDP'lilere her yıl geleneksel olarak verilen yemeğe katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı görüşmeleri ve son dönemdeki süreci değerlendirdi. Süreç içerisinde atılan adımların geleceği yönelik olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle konuştu:

"Bizimle muhatap olmak isteyenler bu güven ilişkisini sorgulamak üzere, kafa karışıklığı yaratmak üzere suni bir tartışma yaratmek istiyor. Biz birbirimize güvenerek bu günlere geldik. Bütün o bedelleri ödemiş, o değerleri yaratmış aileleri rencide edecek tek bir çözümün ne tarafı oluruz, ne de destekçisi oluruz. Bu kadar politikleşmiş bir halkın artık kendi eliyle çözüm yaratması geçmişe nazaran çok daha yüksektir. İmralı'da Öcalan ile hükümet yetkilileri gÜrüşme yapıyor. Bu görüşmeyi yapanlar yabancı bir devlet adına görüşme yapmıyorlar, hükümetin emriyle bunu yapıyor. Dün sayın Başbakan konuşmasında ifade etti. 'Biz adaya gönderdik' dedi. Sen o zaman siyaseten arkasında dur. Bu bir siyasi heyet, siyasi irade ise, bunu da açıkça ifade etmek sakıncalı olmamalıdır. "