BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş: Ölüye bunu yapan, diriye ne yapmaz?

HDP Eş Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu'nun Şırnak'ta cansız bir bedenin sürüklendiğini gösteren videoyla ilgili sözlerini eleştirdi. "Ölüye bunu yapan, diriye ne yapmaz?" diyen Demirtaş, İçişleri Bakanı Altınok'un istifasını istedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şırnak'ta cansız bir bedenin güvenlik aracının arkasına bağlı olarak sürüklendiğini gösteren videoyla ilgili sözlerini eleştirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Davutoğlu'nun açıklamasının yetersiz olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle cümle kurması ayrıca bir utançtır" dedi.

"O zaten kameraya yansıyan bir vaka" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada hergün aşağı yukarı benzer olaylar yaşıyor. Ölüye onu yapanın diriye neler yapacağını siz düşünün".

'İçişleri Bakanı istifa etmeli'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İçişleri Bakanı Selami Altınok'un istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Altınok ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir hukuk devleti. Terörle mücadeleyi hukuk sınırları içinde, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yapacağız. Bu konuyla alakalı, sosyal medyada yansıdıktan sonra talimat verdim, 2 polis müfettişimizi bugün itibarıyla Şırnak’a gönderdik" dedi.

Başbakan Davutoğlu görüntülerle ilgili olarak "Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmelerinin mümkün olmadığını" söylemişti.

Davutoğlu ayrıca, olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatların verildiğini bildirmişti.