BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.467,31
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş cephe fotoğrafına tepkili

Demirtaş, ''Mevzilere gidip savaş pozları ve görüntüleri verip, 'biz bu işi savaşla çözeriz' mesajıyla bu ülkeye barış gelmez'' dedi.

Abone ol

Diyarbakır'dan kara yoluyla Bitlis'in Güroymak ilçesine gelen Demirtaş, belediyenin yapmış olduğu parke üretim tesisinin, eğitim destek evinin ve çocuk parkının açılışını yaptı.

Açılışların ardından partisinin düzenlediği mitingde konuşan Demirtaş, ''İşsizlik, açlık, yoksuluk, demokrasi ve Kürt sorununun diyalogla çözüleceğini'' söyledi.

Mevzilere giderek ''sen eğildin ben dik durdum, öbürü çömeldi ben ayakta durdum'' tartışmasıyla ülkeye barışın gelmeyeceğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

''Başbakan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkenin barış isteyen bütün vicdanlı analarına gitsin ve onları dinlesin. Bu sorun 20 yaşındaki askerlerin eline silah verip, mevzilerde nöbet tutarak çözülmez. Sorun mevzinin karşında değil, sorun mevzinin arkasındadır. Sorun Kürt sorunudur. Bu halkın hakkı teslim edildiği gün, o mevzilere gerek kalmayacak. Bu vicdanlı ve yürekli insanların çözebileceği bir sorun. İnsafsızlık ve zulüm kalesi bırakın yıkılsın. Bunun yerine inşa edeceğimiz demokrasi ve kardeşlik kaleleri, bu ülkede Kürt ve Türk halkının binlerce yıl daha kardeşçe yaşamasının garantisi olsun. Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi, barış ve kardeşlik ülkesi olsun. Kürdü ve Türkü ile gencecik evlatlarımız toprağa düşüyor. Her gün bu halk tabutların altında gençlerini toprağa veriyor.''

Partisi için en acil konunun barış olduğunu bildiren Demirtaş, BDP'nin bütün bu sorunları tartışmaya, çözmeye, konuşmaya iradesi ve tüm gücüyle hazır olduğunu söyledi.

Zor bir süreçten geçtiklerini dile getiren Demirtaş, bu hassas dönemlerin başarıya ulaşması ve artık bedel ödenmemesi için, herkesin el ele vererek bu acıları önlemesi gerektiğini kaydetti.

Demirtaş, ''Bizim hedefimiz halkla birlikte bütün yerel yönetimlerle demokrasiyi kurmak. Biz halk demokrasisi kuracağız. Halk kendi kendini yönetecek. Biz halka layık olacak bir yönetim ve demokrasi anlayışını yerel yönetimlerimizle gerçekleştireceğiz. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın'' dedi.

Seçim barajının düşürülmesi gerektiğini de belirten Demirtaş, erken seçime hazır olduklarını da kaydetti.