BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,46
HABER /  SPOR

Demirörene ağır ceza

Beşiktaş-Galatasaray maçındaki küfürlerin cezası kesildi. PFDK Yıldırım Demirören'e hesabı bir hayli kalın çıkardı.

Abone ol Galatasaray maçında ana avrat küfrettiği iddia edilen ama "ben etmedim, benim üzerime kaldı" diyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in cezası kesildi.

Galatasaray maçı sırasında PFDK Başkanı Reşat Bostan ile konuşurken MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a ağır biçimde küfreden ve Reşat Bostan'a "Bu küfürleri Oğuz Sarvan'a aynen ilet" dediği belirtilen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e 90 gün hak mahrumiyeti ve 40.000 YTL ceza verildi.
 
Maçtan sonra sahaya inip hakem Cüneyt Çakır'ın etrafını saran Beşiktaşlı yöneticiler Ertunç Soğancıoğlu, Şeref Yalçın, Bülent Deriş, Ahmet Ateş ve Hakan Aksoy'a da 15'er gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
 
Ancak sahaya inen yöneticilerden Kenan Öner'e "Hakeme tepki göstermek için değil, diğer yöneticileri sahadan çıkarmak için gittiği" gerekçesiyle ceza verilmedi.

Bu arada Beşiktaş'a "Birden fazla görevlinin müsabaka hakem kararlarına karşı sportmenliğe aykırı şekilde itiraz etmesinden dolayı takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle" 7.500 YTL ve Beşiktaş taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15.000 YTL olmaz üzere toplam 22.500 YTL para cezası da verildi.

-CİMBOM DA CEZA ALDI-

Derbi nedeniyle Galatasaray'a da para cezası verildi. PFDK'dan yapılan açıklamada Galatasaray taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5.000 YTL, ayrıca merdiven boşluklarının ve giriş-çıkış kapı önlerinin boş bırakılmamasından dolayı da 10.000 YTL, toplamda 15.000 YTL para cezası verildiği belirtildi.