BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  GÜNCEL

Demirel'den Türkiye'ye özel dua

Süleyman Demirel eşinin mezarını ziyaret etti. Cenazedeki gibi ayakta duran Demirel, Türkiye için de özel bir duada bulundu.

Abone ol

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, mayıs ayında hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel'in İslamköy'deki kabrini ziyaret etti.

Kardeşi Şevket Demirel ve aile yakınları ile İslamköy Mezarlığındaki aile kabristanlığına gelen Süleyman Demirel, korumalarının yardımı ile aracından inerek eşi Nazmiye Demirel'in mezarının başına geldi.

Burada kendisi getirilen koltuğa oturmayan ve ayakta beklemeyi tercih eden Demirel, dua ettikten sonra eşinin mezarına gül bıraktı.

Demirel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 65 yılını birlikte geçirdiği Nazmiye Demirel'i 65 gün önce toprağa verdiği hatırlattı.

Ailesinin hayatını kaybeden diğer üyeleri için Kadir Gecesi de dua ettiklerini anlatan Demirel, "Bu mezarlıkta, Türkiye'nin bütün mezarlıklarında yatan vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Memleketimiz birlik ve düzen içerisinde olsun. Barış olsun, kardeşlik olsun. Bizim ailemiz hep bunun için uğraşmıştır" dedi.

Demirel, daha sonra İslamköy'de bulunan Süleyman Demirel Külliyesi'ne gitti.