BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,33
HABER /  DÜNYA

CHP’li İnce’den Silivri eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce Valiliklere gönderilen yazı ile Silivri’ye illerden gidecek olan gruplara yasa...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce Valiliklere gönderilen yazı ile Silivri’ye illerden gidecek olan gruplara yasak getirilmesini eleştirdi.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen, pazartesi günü Silivri’de yapılacak olan duruşmaya gitmek isteyen gruplara izin verilmemesine yönelik yazıyı da eleştiren İnce, "Silivri’ye gitmek isteyen insanların, organizasyon yapmak isteyenlerin evlerini basıyorlar, onları tehdit ediyorlar. Valilikler, ’Kanunsuz eylemlere katılacak olanların olabileceği değerlendirilmiş olup ilimizden çıkış valilik makamınca yasaklanmıştı’ yazılı belgeler imzalatıyorlar. Siz kimsiniz. Hani seyahat özgürlüğü. Siz ne zannediyorsunuz kendinizi. Bir gün bunların hesabı sorulacak. 3 ’Y’ yi yok edeceğiz diye geldiler. Yasakları yok edeceğiz deyip bütün yasakları bunlar getirdi. Kenan Evren’i aratır oldular. Yoksulluğu yok edeceğiz dediler. Diz boyu yoksulluk. Yolsuzluğu yok edeceğiz dediler. Yolsuzluk konusunda ordinaryüs oldular. Mahkemesi özel, tanığı gizli, delili düzmece olan mahkemenin jandarmasının vali olduğunu da böylece anladık. İşte pazartesi günü insanların Silivriye gitme konusundaki duyarlılıklarının altında yatan sebep budur" şeklinde konuştu.
(İHA)