BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.392,66
HABER /  MAGAZİN

DELİye tepki geldi

(BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı eurovision şarkısını yetersiz buldu.

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Eurovision Şarkı Yarışması"nda Türkiye"yi temsil edecek olan Mor ve Ötesi"nin "Deli" isimli parçasını yetersiz buldu.

Gürkan, şarkıda Türk ezgilerinin bulunmadığını kaydederek, “Bu şarkıyla müziğimizin ve dilimizin yozlaştırılması söz konusu" dedi.

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, şarkıyı Türkiye"yi temsil edecek nitelikte bulmadığını kaydetti. Avcı, "Şarkıya yabancı şarkı izlenimi verilmeye çalışılmış. Şarkıda ezgilerimizden ve sazlarımızdan eser yok. Türkçenin ve kültürümüzün esintisi yok. Bu şarkıyla müziğimizin ve dilimizin yozlaştırılması söz konusu" dedi.

Avcı, Türkçenin şarkılar ve devlet eliyle bozulmaya çalışıldığını iddia etti. Avcı, TRT"nin Eurovision"da Mor ve Ötesi"nin Deli parçasına yarışmasına izin vererek, yabancı dilin arkasındaki kültüre hayran bir gençlik yetişmesine sebep olduğunu savundu. Avcı, "Devlet, dilimize saygısızlığa varan bu duruma göz yumarak dilimizin ve şarkılarımızın kirlenmesine adeta çanak tutmaktadır. Devletin kurumları, bu dramatik olayı birbirine havale ederek sorumluluktan kaçamazlar" dedi.