BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.403,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı şokta..

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr.İrfan Erdoğan, aniden istifa etti. İstifa haberi bakanlıkta bomba etkisi yarattı.

Abone ol

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nı Mayıs 2006'dan beri sürdüren Prof. Dr. İrfan Erdoğan, görevinden istifa etme kararı aldı. Söz konusu kararı bu ay içerisinde Bakan Çelik ile yaptığı iki görüşmenin ardından verdiğini bildirdi.

ATATÜRK'ÜN YOLUNDA DEVAM EDECEĞİM

Prof. Dr. Erdoğan, “Başkanlığım süresince 1926 yılında yüce Önder Atatürk'ün kurduğu bir Cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettim. Eğitim ve öğretim için öncülük yaptığım ve rol oynadığım her bir çalışmada ayrı bir mutluluk yaşadım. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı gibi yüce bir görevi yürütürken edindiğim tecrübeleri de kullanarak eğitim sistemimizin iyileştirilmesi için bundan sonra da çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

BAKAN ÇELİK İLE GERGİNLİK

Programlarda ve ders kitaplarında Atatürkçülük ile ilgili eksikliklerin tespiti ve giderilmesi için çalışma yapan Erdoğan, Bakanlık çalışanları ile karşı karşıya gelmişti.

Son zamanlarda, Prof.Dr. Erdoğan'ın yaptığı atama listesi de Bakan Çelik ve Personel Genel Müdürü Remzi Kaya tarafından değiştirilmişti.

Prof. Dr.İrfan Erdoğan, AKP iktidarı dönemindeki 3'üncü Kurul Başkanı olurken, Erdoğan'dan önce Prof. Dr. Ziya Selçuk da istifa ederek görevinden ayrılmıştı.

Erdoğan'ın yerine ise eğitim çevrelerinde TTK eski Başkan Yardımcısı Abdülvahap Özpolat'ın atamasının yapılacağı ifade ediliyor.