BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

Delhi'de İsrailli diplomat saldırısında gözaltı

Şubat ayında Hindistan'ın Delhi kentindeki İsrail'e ait elçilik aracına bomba yerleştirilmesi olayıyla ilgili olarak İranlı bir yayın organına çalışan Hintli bir gazeteci gözaltına alındı.

Abone ol

Hindistan polisi Delhi'de İsrailli bir diplomatın eşinin yaralandığı bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Hintli bir gazeteciyi gözaltına aldıklarını açıkladı.

Emniyet yetkilileri, serbest çalışan bir muhabirin sorgulanmakta olduğunu açıkladı.

13 Şubat'ta Delhi'de elçilik aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu biri ağır dört kişi yaralanmıştı.

İsrail saldırının ardında İran'ın olduğunu iddia etmiş, ancak Tahran suçlamaları kabul etmemişti.

Hintli yetkililer, herhangi bir kişi ya da kurumu hedef göstermeyi kabul etmezken soruşturmanın devam etmekte olduğunu açıkladı.

Hintli muhabir sorguda

AP haber ajansının emniyet yetkililerine dayandırdığı habere göre Sayid Muhammed Kazmi, yapılan soruşturma sonucunda polisin şüphelendiği bir kişiyle görüştüğü anlaşılınca, Salı günü gözaltına alındı.

Polis söz konusu şüphelinin, diplomatın aracına manyetik bombayı yerleştiren kişi olabileceğine inanıyor.

Polis kaynakları Kazmi'nin evinin son iki gündür arandığını belirtti ancak saldırıyla ilişkili herhangi bir kanıt bulunup bulunmadığını açıklamadı.

50 yaşındaki Kazmi'nin İranlı bir yayın organına çalışan bir Hint vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Şubat ayındaki saldırıda, İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisinin eşi ciddi şekilde yaralanmasının ardından yapılan omurilik ameliyatı sonrası İsrail'e gönderilmişti.

İsrail elçiliği aracına yönelik saldırının düzenlendiği gün, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te de bir elçilik aracına konan bomba etkisiz hale getirilmişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, iki saldırının ardında da İran'ın olduğunu savundu.

İranlı yetkililer ise bu iddiaları "düpedüz yalan" diye niteledi.

Bazı gözlemciler Delhi ve Tiflis saldırılarında kullanılan 'motorsikletli saldırganın mıknatıslı bombayı seyir halindeki hedefin aracına yerleştirmesi' yönteminin son iki yılda İranlı nükleer bilimcileri de hedef aldığına dikkat çekiyor.