BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Deividden şampiyonluk sözü

Fenerbahçeli Devid şampiyonluk konusunda umutlu. Brezilyalı futbolcu taraftarın endişelenmemesini istedi.

Abone ol

Şampiyonluk yolunda hedeften şaşmadıklarını dile getiren Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Devid de Souza, puan kayıplarını rakiplerinin de yaşadığını vurgulayarak "Şampiyon Fenerbahçe olacak" dedi.

Fenerbahçe Dergisi'nin Mart sayısında verdiği demeçte, Fenerbahçe'ye duyulması gereken inancı hatırlatan Deivid, şunları söyledi:

"Şampiyonluk yarışındaki takımlar, sezon içinde puan kaybedebilir. Bizim gibi, rakiplerimiz de puan kaybediyor. Önemli olan sezon sonunda şampiyonluk ipini kimin göğüsleyeceği…"

Türkiye'de ligin gün geçtikçe daha zorlu bir hal aldığını vurgulayan Brezilyalı futbolcu, "Günden güne Turkcell Süper Ligi'nde mücadele eden takımlar daha güçlü ve hırslı oluyor. Benim Türkiye'ye yeni geldiğim dönemde şampiyonluk için sadece 2-3 takım ciddi anlamda çekişiyordu. Ancak şu anda baktığınızda bu sayı 5'i bulmuş durumda. Ayrıca yarış sadece şampiyonluk için değil; sezon içinde 2.'lik ve 3.'lük de hayli çekişmeli gidiyor… Bunun dışında küme düşmek istemeyen ve daha yukarısı için mücadele eden takımlar da var. Bu açıdan bakıldığında her takım üst düzey futbol oynuyor.

Biz de şampiyonluk için mücadele eden takımlardan biriyiz ve gücümüzü bu düzeyde kullanacağız. Camiamızın büyüklüğü ve tarihimizdeki birçok örnek de göz önüne alındığında, Fenerbahçe'ye gönül verenlerin endişelenmesi için bir neden göremiyorum. Kimse şampiyonu uzaklarda aramasın. Bunun için dürbünle ufka bakmaya gerek yok. Onun yerine taşıdığımız formaya ve inancımıza göz atmak yeterli. Şampiyon Fenerbahçe olacak" şeklinde konuştu.