BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dayakçı öğretmene şok haber

Ödevlerini yanlış yapan ilköğretim öğrencesi 3 çocuk öğretmenleri tarafından dövüldü. Öğretmene şok ceza gelebilir.

Abone ol

İstanbul’da ödevlerini yanlış yapan üç öğrencisini döven öğretmen İ.Ç. hakkında savcılık 15 yıl hapis istedi

AHT'nin haberine göre; İstanbul Sarıyer İlköğretim Okulu 5/A sınıfında okuyan B.C.Y. (11) ile aynı sınıfta eğitimgören 11 yaşlarındaki M.K. ve A.K. doğum iznine çıkan sınıf öğretmenlerinin yerine geçici olarak gelen öğretmen İ.Ç. (42) hakkında aileleriyle birlikte Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DÖVMÜŞ, TEK AYAK ÜZERİNDE BEKLETMİŞ

Öğrenciler ödevlerini yanlış yaptığı için öğretmen İ.Ç.’nin kendilerini tahta cetvelle dövdüğünü, yarısı su dolu su şişesiyle kafalarına vurduğunu daha sonra da 1.5 saat boyunca tek ayak üzerinde yağmur altında beklettiğini iddia etti. Bunun üzerine öğretmen İ.Ç. hakkında Sarıyer Savcılığı soruşturma başlattı.

MOTİVE ETMEK İÇİNMİŞ!

Savcılığa ifade veren İ.Ç. “Öğrencilerimi tek ayak üzerinde yağmurda bekletmedim. Zaman zaman öğrencileri motive etmek için kulaklarını çekeriz ama şiddet olmaz” sözleriyle kendisini savundu. Ve Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 2003’te de Almanya’da aldığı bir cezadan sabıkası bulunan öğretmen İ.Ç. hakkında “kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılarak 3 öğrencisini kasten yaraladığı” gerekçesiyle hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. Sanık öğretmenin önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkması bekleniyor.