BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Serkanın pozisyonu penaltıydı

Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Abitoğlu tartışılıyor. Sarp'ın Serkan'ı düşürmesini es geçmesi konuşuluyor.

Abone ol

Mustafa Kamil Abitoğlu’nun az düdük çalarak ikili mücadelelere izin vermesi, karşılaşmanın zevkli, heyecanlı ve gollü geçmesini sağladı.

Abitoğlu’nun avantajlara dikkat etmesi, topun daha çok oyunda kalmasını sağladı. Cale’nin topla bilerek elle oynaması sonrası pozisyonu önce avantaja bırakması, oyun durduğunda ise kartını çıkarması doğruydu.

Kendisine üst üste yapılan faullere sinirlenen Arda’nın, taç çizgisi kenarında Gabric’e kayarak yaptığı faulde, sarı-kırmızlı oyuncuyu uyarmak yerine kartını çıkarmalıydı.

Trabzonspor’un Tayfun’la bulduğu gol ilginçti. Ceyhun’un vuruşunda top Keita’nın ayağından sekerek Tayfun’un önünde kaldı. Ceyhun serbest vuruşu kullandığında ve Keita’nın ayağından sektiği anda Tayfun rakip savunmanın arkasından hareketlendiği için gol nizamiydi.

Maç berabere devam ederken Galatasaray ceza alanında topa doğru hareketlenen Serkan’ı koşarak yandan gelen Mustafa Sarp şiddetli şarjla yere düşürdü. Sarp’ın topla oynama niyeti yoktu. Penaltı vermeliydi. Oyunun çabuk başlamasını geciktirdiği için Arda’ya sarı kartını kullanması doğruydu. İlk yarıdaki kartını göstermediği için Arda kırmızıdan kurtuldu. Abitoğlu oyun genelinde iyi götürdüğü maçın, sonralarına doğru gösterdiği gereksiz kartlarla maçı sıkıntılı bitirdi. (Metin Tokat/Milliyet)