BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'nu şaşırtan şehit sorusu!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na katıldığı canlı yayında sorulan şehit cenazesi sorusu bakanı üzdü...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Gazze'deki ateşkesin ardından ilk kez CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU GAZZE'DE BÖYLE AĞLADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Gazze ziyareti tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. İsrail, bu kritik ziyareti sırasında Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken, ajanslardan gelen bir fotoğraf herşeyi anlatmaya yetti. İşte Davutoğlu'nu gözyaşlarına boğan o ziyaretin detayları;

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Filistin'de ağlarken çekilmiş fotoğrafıyla ilgili konuşan Bakan, "Bir şehit cenazesinde Davutoğlu'nu göremedik. Niye hep Arap davalarında olağanüstü duygusal ama şehit cenazesinde yok" eleştirilerine yanıt verdi.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Demek ki bunu söyleyenler benim şehit cenazlerini nasıl takip ettiğimi bilmiyorlar ya da biliyorlar ama saptırıyorlar.

Benim Türkiye'de olduğum süre içerisinde kaçırmadığım bir şehit cenazesi bile yok. Buna Konya'daki şehit yakınları şahittir. Hiçbir şehit cenazesi yokturki aynı duyguları hissetmeyeyim. Konya gittiğimde de ilk ziyaret ettiğim yer şehitliklerdir.

Yurtdışında gittiğim hiçbir yerde ziyaret etmediğim bir şehidimiz yoktur. Myanmar'a neden büyükelçilik açtık. Şehitlerimizin olduğu mekanlarda gözyaşı dökmedik mi?  Halkımızda bu konuda ne kadar hassas olduğumu bilirler.

90.20121121010326.jpgFilistinle şehitleri ayrı teraziye koymak ahlaksızlıktır. Biz de insanız hatta bu görevleri üslenmemle alakası olarak hepimiz insanız. İnsanın en önemli vasfı annelik babalıktır. Yanında bir baba kızına öyle kapaklanında insan kendini nasıl tutabilir. Nasıl tepkisiz kalınabilir. Bunu karşılık koymanın ne anlamı var.