BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'ya yönelik operasyonların sürdürüleceğini açıkladı.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, artan terör olayları karşısında kamu güvenliğinin sağlanması için askeri operasyonların süreceğini söyledi. Davutoğlu, operasyonları seçim süreciyle ilişkilendirilmesinin de doğru olmadığını ifade ederek "Türkiye'nin güvenliği neyi gerektiriyorsa seçim günü dahi yaparız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, bazı kabine üyeleriyle birlikte Beştepe'deki 30 Ağustos resepsiyonuna katıldı. Davutoğlu, burada gazetecilerin PKK'ya yönelik operasyonları sormaları üzerine kamu güvenliği sağlanana kadar bu sürecin devam edeceğini söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları;

"Kamu güvenliği sağlanana kadar operasyonlar sürecek. Güneydoğu'da kritik ilçelerde operasyonlar sürecek. PKK silahlı güçlerini çıkarana kadar operasyonlar devam edecek. Güvenlikle ilgili aldığımız tedbirlerin seçim güvenliği bağlamında ilişkisi var ama seçimle doğrudan alakası yok. Bazılarının ifade ettiği gibi bu operasyonlar seçimi kazanmak için yapılan veya o amaçla  yapılmış çalışmalar değil. Türkiye'nin güvenliği neyi gerektiriyorsa seçim günü dahi yaparız.
 
KAMU GÜVENLİĞİ VURGUSU 

Kimse Türkiye'nin her bir santimetrekaresinde kamu düzeni hakim olana kadar bu huzur operasyonundan vazgeçmemizi beklemesin. 'Dursun, tekrar dönelim, konuşalım', konuşulacak şey değil.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Demokratik özgürlükler bağlamında süreç devam eder ama silahlı terörle mücadele bağlamında ve bu çerçevede silahsızlanma bağlamında ise şartlarımız belli."